settings icon
share icon
Запитання

Як можна стверджувати, що в нас є вічне життя, якщо ми продовжуємо помирати?

Відповідь


Слово Боже запевняє нас, що всі, хто вірить у Господа Ісуса Христа, матимуть вічне життя (Івана 3:16; 6:47; 1 Івана 5:13). Грецьке слово, перекладене як «вічне», означає «нескінченне, неминуще; назавжди». Можливо, слово «нескінченне» найкраще пояснює біблійну концепцію вічного життя – це життя, яке колись почалося і нескінченно триває у вічності. Це вказує на те, що життя людини є не просто фізичним. Радше справжнє життя є духовним, і хоча фізичне існування закінчується, духовне триває всю вічність. Воно – нескінченне. Це – вічне життя.

Створивши Адама та Єву, Бог помістив їх в Едемський сад із деревом життя, надавши їм можливість у радості жити вічно – як фізично, так і духовно. Проте люди згрішили, накликавши фізичну й духовну смерть на себе та на всі наступні покоління (Римлянам 5:12-14). Потім Господь вигнав першу пару з Едему та поставив херувимів стерегти шлях до дерева життя. Він це зробив, бо зі Своєї милості не бажав, щоб людина жила вічно під тягарем гріха. Гріх має бути покараний, і єдиним прийнятним покаранням для святого Бога є вічне покарання (Марка 9:43-48). Але наш милостивий Господь послав Свого Сина як досконалу жертву, щоб раз і назавжди понести покарання людства за гріх, цим самим забезпечуючи ідеальний шлях до дерева життя всім, хто вірить у Нього (1 Івана 5:12; Об'явлення 22:14).

Ми отримуємо вічне життя, помираючи для власних зусиль і приймаючи Ісуса Христа в своє серце як нашого Господа та Спасителя. Коли ми робимо це, то миттєво відроджуємося й оживаємо у Христі. Ми можемо не відчувати якихось миттєвих змін, але, насправді, в серці відбувається переродження (Івана 3:6-7), і ми вже вільні від страху смерті. У нас є Божа обітниця, що ми ніколи не помремо духовно, а замість цього житимемо вічно з нашим Господом Ісусом (1 Солунянам 5:9-10). Пізніше, коли ми помремо фізично, наша душа відразу ж попрямує до Нього, а ще пізніше, під час Свого повернення, Всевишній воскресить наші тіла, щоб ми зустрілися з Ним у повітрі. Щодо тих християн, які житимуть під час Його повернення, то їхні тіла зміняться миттєво, і вони навіть не зазнають фізичної смерті (1 Коринтянам 15:51-52).

Ісус доручив апостолу Івану написати останню книгу Біблії, і в ній ми знову читаємо про дерево життя: «Переможцеві дам їсти з дерева життя, що є в Божому раю» (Об'явлення 2:7; тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Можливо, що дерево життя в Об'явленні є символом Христа. Саме в Нього вірять усі християни, і ми покладаємося на Божу владу, будучи впевненими в нашому вічному житті (1 Петра 1:3-5). Єдиний істинний Бог, Який створив усе, включаючи життя, смерть і відродження, дотримається Свого слова. Наш Господь – всемогутній, сповнений благодаті й істини (Івана 1:14), і Він бажає, щоб ми знали, що наш вічний стан гарантовано. Ісус сказав: «Я є воскресіння і життя; хто вірить у Мене, – хоч і помре, буде жити» (Івана 11:25). Чи маєте ви вічне життя з Богом?

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як можна стверджувати, що в нас є вічне життя, якщо ми продовжуємо помирати?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries