settings icon
share icon
Запитання

Як я можу євангелізувати своїх друзів та сім’ю, щоб не образити і не відштовхнути їх?

Відповідь


Кожен християнин має членів сім’ї, друзів, співробітників чи знайомих, які не є християнами. Донесення Євангелія до інших завжди є справою нелегкою. Воно стає ще складнішим, коли стосується близьких для нас людей. Біблія говорить, що деякі люди будуть ображені Євангелієм (Луки 12:51-53). Цей ризик особливо значний із тими, з ким ви маєте часті контакти. Тим не менше, нам дано наказ нести Євангеліє, і для бездіяльності немає виправдання (Матвія 28:19-20; Дії 1:8; 1 Петра 3:15).

Отже, як ми можемо євангелізувати членів нашої сім’ї, друзів, співробітників чи знайомих? Найважливіше, що ви можете зробити, це молитися за них. Моліться, аби Бог змінив їхні серця і відкрив очі для істини Євангелія (2 Коринтянам 4:4). Моліться, аби Бог переконав їх у Своїй любові до них і в їхній потребі у спасінні через Ісуса Христа (Івана 3:16). Просіть мудрості у тому, як ви можете послужити їм (Якова 1:5). Окрім молитви вам також слід вести праведне християнське життя, щоб вони могли бачити зміни, здійснені Богом у вас особисто (1 Петра 3:1-2). Як одного разу сказав Франциск Асизький, «проповідуйте Євангеліє постійно, і, коли необхідно, використовуйте слова».

Після всього цього, ви повинні бажати і бути впевненими у вашому донесенні Євангелія. Проголошуйте вістку спасіння через Ісуса Христа вашим друзям і сім’ї (Римлянам 10:9-10). Завжди будьте готові говорити про вашу віру (1 Петра 3:15), роблячи це з м’якістю та повагою. У кінцевому результаті, ми повинні залишити спасіння наших близьких людей для Бога. Лише Божа сила та благодать спасає людей, а не наші зусилля. Найкраще і найбільше, що ми можемо зробити, це молитися за них, свідчити їм і вести християнське життя!

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як я можу євангелізувати своїх друзів та сім’ю, щоб не образити і не відштовхнути їх?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries