settings icon
share icon
Запитання

Як християни тлумачать сновидіння? Чи отримуємо ми наші сновидіння від Бога?

Відповідь


Ми не тлумачимо сновидіння і не пояснюємо сни. Ми твердо переконані, що людські сни, так само як і їх значення – це сфера Господа Бога і кожної окремої людини. Чи правда те, що Господь говорить з нами через сни? У Біблії ми знаходимо неодноразові підтвердження того, що Господь промовляв до людей за допомогою снів. У приклад можна привести Йосипа, сина Якова (Буття 37:5-10); Соломона (1 Царів 3:5-15); Йосипа, чоловіка Марії (Матвія 2:12-22) і деякі інші схожі випадки (Даниїла 2:1; 7:1; Матвія 27:19). Також існує пророцтво пророка Йоіла (2:28), згадане апостолом Петром у Діях 2:17, яке говорить про використання Господом сновидінь. Таким чином, відповідь проста – так, Господь може і, більше того, говорить з нами через сни.

Тим не менше, є різниця між тим, що означає ця істина, і тим, наскільки вона може бути застосовна сьогодні. Ми повинні пам’ятати одне – Біблія досконала і містить усі необхідні нам знання. Не можна сказати, що Господь більше не чинить чудес і не говорить з нами через сни. Різниця в тому, що в Біблії Він уже розкрив нам істинну суть Своїх стосунків із людством. Усе, що говорить нам Господь, будь це уві сні, видіннях або ж шляхом «голосу нашої совісті», повністю узгоджене з тим, що вже розкрито в Біблії. Сни не є основним авторитетом і джерелом істини. Але, знову ж таки, якщо Господь звернувся до людини через сон, це послання у будь-якому випадку не суперечитиме, а більше того, буде в абсолютній відповідності з тим, що написано в Його Слові. Згідно з нашою вірою в богонатхненність, авторитет і обґрунтованість Біблії, неможливо, щоб Господь постійно та регулярно промовляв до нас через сни. Але, водночас, ми не можемо заперечувати таку імовірність, оскільки підтвердження цьому ми знаходимо в Біблії.

Якщо ви відчуваєте, що побачений вами сон посланий Богом, ретельно перевірте почуте або побачене вами уві сні і переконайтеся, що воно не суперечить Біблії, а узгоджене з нею. І якщо це так, з’ясуйте, що саме Господь очікує від вас згідно з вашим сном (Якова 1:5). У Біблії, у кожному випадку посилання сновидінь від Бога, зміст сну був абсолютно чітким і зрозумілим, незважаючи на те, було сновидіння надіслано безпосередньо людині, через ангела, чи через послання (Буття 40:5-11; Даниїла 2:45; 4:19). Якщо Господь промовляє до нас, то Він зробить усе можливе для того, щоб Його послання було зрозумілим.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як християни тлумачать сновидіння? Чи отримуємо ми наші сновидіння від Бога?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries