settings icon
share icon
Запитання

християнська християнській християнською християнка християнці християнкою віруюча віруючій дівчина дівчині дівчиною?

Відповідь


Чи може баптист зустрічатися з п’ятидесятницею? Чи може лютеранка ходити на побачення з пресвітеріанином? Найважливіше питання полягає в тому, чи знають обидві людини Ісуса Христа як Спасителя. Біблія каже про «чуже ярмо» (2 Коринтянам 6:14), але це стосується лише віруючих і невіруючих. Це не стосується двох віруючих людей, деякі переконання яких відрізняються. Якщо обоє знають Ісуса Христа як Спасителя, то немає жодних причин, згідно з Біблією, чому вони не можуть зустрічатись і/або одружуватися.

Але це не означає, що не буде потенційних проблем і незгод. Коли стосунки стають серйозними і можуть привести до шлюбу, парі слід дійти згоди щодо того, яку церкву відвідувати. Якщо в доктринальних переконаннях є серйозні розбіжності, пара має домовитися, що кожен дотримується своєї думки, і водночас про те, як виховувати дітей та практикувати християнську віру. Парі найкраще дійти доктринальної згоди, але найважливіше питання – це віра у Христа, любов одне до одного і бажання мати стосунки, що прославляють Господа.

Очевидно, що це стосується лише різних конфесій християнської віри. Істинним віруючим у Христа не слід одружуватися з членами культів і/або фальшивих релігій, що лише називають себе християнами. Знання та згода щодо основних доктрин християнської віри є вкрай важливими для пари, яка бажає мати успішні стосунки або шлюб, в якому шанують Бога.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

християнська християнській християнською християнка християнці християнкою віруюча віруючій дівчина дівчині дівчиною?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries