settings icon
share icon
Запитання

Я християнин, залежний від паління. Як мені звільнитися?

Відповідь


Чимало християн, які були завзятими курцями протягом багатьох років, можуть з легкістю зрозуміти скрутне становище і боротьбу будь-кого, хто намагається кинути палити. Це, звичайно, нелегко, але реально. Багато тих, хто викурював дві пачки на день, позбулися цього та можуть підтвердити, що це можливо, якщо віддавати все в Божі руки і покладатися на Його силу.

Існує безліч причин, через які будь-якій людині слід відмовитися від паління, а особливо віруючому. Якщо християнин не впевнений у тому, що потрібно кидати палити, і не знає, чи це є гріхом, радимо ознайомитися з нашою статтею під назвою «Якою є християнська позиція щодо куріння?». Причини, викладені в цій статті, мають забезпечити достатню мотивацію для курця, який ще не впевнений, чи слід кидати палити. Той же, хто вирішив кинути, має розуміти, що з людської точки зору припинення паління є складною справою. Деякі дослідники стверджують, що звикання до нікотину сильніше, ніж до героїну.

Але залежність від нікотину не має нас засмучувати. Апостол Павло говорить нам: «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, – в Ісусі Христі» (Филип'янам 4:13). Незважаючи на те, що це складно і для повного звільнення може знадобитися час, як християни ми маємо дивитися на Бога, від Якого надходить усяка допомога. Ми спрямовуємо свої думки на небесне й молимося, щоб Господь дав нам сили для перемоги в цьому процесі. Деякі люди забувають про Нього у своїй боротьбі з поганими звичками, і це є величезною помилкою. Молитва допомагає в подібних ситуаціях, і ми можемо приносити свої проблеми безпосередньо до престолу Бога, Який може їх вирішити (Євреям 4:16).

Опора на силу Святого Духа не обов'язково означає, що медичні засоби проти паління слід відкидати. Багато людей отримують дієву допомогу від пластирів, жувальних гумок, пігулок тощо. Після молитви та консультації з лікарем, якщо Бог дає вам мир щодо використання медичних засобів проти паління, то немає біблійних причин, через які це робити не можна.

Бог оголосив, що Його благодаті достатньо (2 Коринтянам 12:9). Де ми слабкі – Він сильний. Наш потяг до сигарет зменшуватиметься відповідно до того, як ми будемо зростати і набувати сили в Господі. Ця сила діятиме в нас, аби позбавити від бажання палити, – все для Його слави. Бог допоможе нам зробити головним Христа, а не самих себе. У цьому процесі ми виявимо, що те, що ми віддаємо, буде з надлишком компенсоване тим, що ми отримаємо.

Віруючому, який бажає кинути палити, необхідно зануритися в Боже Слово. Нижче наводимо декілька віршів для запам'ятовування та роздумів – віршів, які допомогли іншим подолати залежність від паління:

Івана 8:32: «І пізнаєте правду, – а правда вас вільними зробить!»

Івана 8:36: «Коли Син, отже, зробить вас вільними, то, справді, ви будете вільні».

1 Коринтянам 6:19-20: «Хіба ви не знаєте, що ваше тіло – то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої? Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!»

Євреям 12:1-2: «Тож і ми, мавши навколо себе велику таку хмару свідків, скиньмо всякий тягар та гріх, що обплутує нас, та й біжім з терпеливістю до боротьби, яка перед нами, дивлячись на Ісуса, на Начальника й Виконавця віри».

Римлянам 13:14: «Але зодягніться Господом Ісусом Христом, а догодження тілу не обертайте на пожадливість!»

1 Коринтянам 9:27: «Але вмертвляю й неволю я тіло своє, щоб, звіщаючи іншим, не стати самому негідним».

Матвія 19:26: «Неможливе це людям, – та можливе все Богові».

Івана 15:5: «Я – Виноградина, ви – галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви».

Ефесянам 4:21-22: «Якщо ви чули про Нього, і навчилися в Нім, бо правда в Ісусі, щоб відкинути, за першим поступованням, старого чоловіка, який зотліває в звабливих пожадливостях».

Филип'янам 4:13: «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, – в Ісусі Христі».

English


Повернутися на стартову українську сторінку

Я християнин, залежний від паління. Як мені звільнитися?

Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries