settings icon
share icon
Запитання

Чи можна християнам відвідувати нічні клуби?

Відповідь


Кажучи відверто, нічні клуби є частиною світу, яка контролюється сатаною. Вони призначені для того, щоб віддаватися гріховним бажанням. Нічні клуби існують здебільшого для двох цілей: вживання алкоголю та зустрічей із представниками протилежної статі, часто з розрахунком на статеві зносини. Так, є музика і танці, але зазвичай люди, особливо самотні, відвідують клуби, щоб випити та з кимось познайомитися. Нічні клуби – від світу; і хоча християни перебувають у світі, вони не мають бути від нього. Бути від світу – означає бажати те, що має гріховну природу.

Павло, звертаючись до християн, торкається питання світських звичаїв у посланні Ефесянам 4:17-24: «Отже, говорю я це й свідкую в Господі, щоб ви більш не поводилися, як поводяться погани в марноті свого розуму, – вони запаморочені розумом, відчужені від життя Божого за неуцтво, що в них, за стверділість їхніх сердець, вони отупіли й віддалися розпусті, щоб чинити всяку нечисть із зажерливістю. Але ви не так пізнали Христа, якщо ви чули про Нього, і навчилися в Нім, бо правда в Ісусі, щоб відкинути, за першим поступованням, старого чоловіка, який зотліває в звабливих пожадливостях, та відновлятися духом вашого розуму, і зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди». Тут апостол описує тих, хто відкидає Бога й віддається тілесним задоволенням.

Очевидно, що Господь не бажає, щоб ми свідомо віддавалися гріху. Зверніть увагу на те, що Він через Павла вказує «відкинути старого чоловіка, який зотліває в звабливих пожадливостях». Бог говорить, що коли ми віддаємося своїй гріховній природі, то наші бажання вводять нас в оману, адже сатана – найбільший обманщик. Він пропонує нам те, що видається привабливим на перший погляд. Принада клубу полягає в тому, що там дуже приємно, весело й цікаво. Але те, чого ми не бачимо за цим, – це наслідки. Секс, алкоголь і наркотики – те, що можна знайти в більшості нічних клубів, – украй руйнівні як фізично, так і духовно. У Господа є місце для сексу, де він приносить найбільше задоволення, – шлюб, де немає венеричних захворювань, ВІЛ, провини, самотності. Ті, що не вірять Йому в цьому, завдають собі болю.

Бог бажає, щоб ми були праведними та святими, тому що Він нас створив такими. Переваги життя, яке Він запланував для нас, набагато перевершують ті поверхневі, недовговічні відчуття, пропоновані цим світом. Багато з тих, хто відвідує нічні клуби або бував там, кажуть одне й те ж: немає радості, немає почуття задоволення – лише порожнеча. Тільки Бог може задовольнити наші потреби та дати нам радість і щастя, яких ми всі прагнемо. Нічні клуби пропонують лише дешеву імітацію. У них немає довговічної радості, – тільки спокуса.

Такі місця – не для християн. Окрім очевидних спокус, існує ще проблема нашого свідоцтва світові. Коли невіруючі бачать, що ті, хто сповідує християнство, ведуть гріховне життя, – Христос ображений і принижений. Ми маємо сяяти своїм світлом перед людьми, щоб вони бачили наші добрі діла та прославляли нашого Небесного Отця (Матвія 5:16). Важко зрозуміти, як світло нашого нового життя у Христі може сяяти в нічному клубі. Навіть якщо віруючий не потурає гріховним діям, свідоцтво, яке він демонструє світові, що спостерігає за ним, просто перебуваючи там, – руйнівне і цього слід уникати.

English


Повернутися на стартову українську сторінку

Чи можна християнам відвідувати нічні клуби?

Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries