settings icon
share icon

Що таке Книга життя?

У книзі Об'явлення 20:15 ми читаємо: «А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне». Книга життя в цьому контексті є списком імен тих, хто вічно житиме з Богом на небесах; тих, хто спасенний. Ця книга також згадується в Об'явленні 3:5; 20:12 і Филип'янам 4:3. Її ще називають Книгою життя Агнця, бо в ній містяться імена людей, викуплених кров'ю Господа Ісуса (Об'явлення 13:8; 21:27).

Як ми можемо дізнатися, що наші імена записані у Книзі життя? Переконайтеся, що ви спасенні. Покайтеся у гріхах і повірте в Господа Ісуса Христа як свого Спасителя. Якщо ваше ім'я записане в Книзі життя, воно ніколи не буде «змите» з неї (Об'явлення 3:5; Римлянам 8:37-39). Жодному істинно віруючому не слід сумніватись у своїй вічній безпеці у Христі (Івана 10:28-30).

Суд перед великим білим престолом, описаний в Об'явленні 20:11-15, – це суд над невіруючими. Із даного тексту стає очевидним, що імена тих, хто стоятиме на тому суді, ніколи не були записані в Книзі життя (Об'явлення 20:12-14). Доля нечестивих вирішена – їхніх імен немає у Книзі і їхнє покарання є неминучим.

Деякі люди вказують на текст в Об'явлення 3:5 як на «доказ» того, що людина може втратити своє спасіння. Проте обітниця із цього ж уривку дає зрозуміти, що Господь не стиратиме імен: «Переможець ... ймення його Я не змию із книги життя». Переможець – це той, хто долає спокуси, випробування та зло цього світу; інакше кажучи, це – той, хто є викупленим. Викуплені записані до Божого списку і їм обіцяна вічна безпека.

Інший вірш, щодо якого іноді виникає плутанина, – це Псалом 68:29: «Нехай скреслені будуть [вороги Давида] із книги життя». Цю «книгу життя» не слід плутати з Книгою життя Агнця. Давид має на увазі земне, фізичне життя, а не вічне життя на небесах. Те ж стосується «книги», згаданої у Вихід 32:32-33.

Бог ретельно веде Свої записи. Він знає Своїх дітей, і навіки запечатав їхні імена у Своїй книзі.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке Книга життя?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries