settings icon
share icon
Запитання

Чи справді з Богом УСЕ можливо?

Відповідь


Хоча Бог може зробити все, що забажає, Він не робитиме того, що суперечить Його святій волі або цілям. Наприклад, Він не може вчинити яку-небудь гріховну дію, тому що є абсолютно святим і гріх не притаманний Його характеру.

Деякі люди все одно запитують: чи не повинно бути все можливим для всемогутнього божества? Наприклад: «Чи може Бог створити такий важкий камінь, якого Сам не зможе підняти?». Дане питання містить парадокс: якщо Бог настільки сильний, що може створити камінь нескінченної ваги, то як Він не зможе, з огляду на Свою всемогутність, підняти його? Водночас, оскільки камінь має нескінченну вагу, як Він зможе його підняти? Люди наполягають: якщо Бог не може створити такий камінь, значить Він – не всемогутній. І якби був камінь, якого Він не зможе підняти, тоді Він також не є всемогутнім. Ця думка суперечить сама собі та виходить за межі логіки. Господня всемогутність означає, що Він має силу зробити все, що можливо зробити. Це не означає, що Він може суперечити Собі, і Він не піде проти Свого характеру.

У світлі цього, у всій Біблії ми бачимо, що Бог є всемогутнім, і ніхто й ніщо не може зрівнятися або перевершити Його. У книзі Ісуса Навина написано про те, як Господь висушив шлях посеред могутньої ріки Йордан для безпечного проходження Його народу, «щоб усі народи землі пізнали руку Господню, що сильна вона, щоб боялися ви Господа, Бога вашого, по всі дні» (4:24). Аналогічно в Єремії 32:26-27 сказано: «І було Господнє слово до Єремії, говорячи: Ось Я – Господь, Бог кожного тіла: чи для Мене є щось неможливе?». Далі, в посланні до Євреїв 1:3, ми читаємо: «Він [Ісус] був сяєвом слави та образом істоти Його [Бога Отця], тримав усе словом сили Своєї». Ці та інші вірші демонструють – усе, що відповідає Божій волі, є можливим для Нього.

Ангел в Євангелії від Луки 1:36-37 сказав Марії: «А ото твоя родичка Єлисавета – і вона зачала в своїй старості сина, і оце шостий місяць для неї, яку звуть неплідною. Бо "для Бога нема неможливої жадної речі!"». Дехто запитує: якщо «для Бога нема неможливої жадної речі», чи означає це, що я можу бігти швидше за автомобіль або застрибнути на висотну будівлю? Зробити таке можливим абсолютно в межах Божої сили, але у Святому Письмі ніщо не вказує на те, що Він бажає зробити це можливим. Те, що є можливим для Господа, не зобов'язує Його насправді це робити. Ми маємо бути добре знайомі з Біблією, аби знати Його бажання та обіцянки і розуміти, що Він зробить можливим у нашому житті.

Розглядаючи могутні та надприродні дії нашого Небесного Отця в усій Біблії, ми бачимо, що Він насправді спрямовує людські події у континуумі часу, незважаючи на все, що здається неможливим, – усе для Його славних цілей.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи справді з Богом УСЕ можливо?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries