settings icon
share icon
Запитання

Чим Ісус Христос відрізняється від інших релігійних лідерів?

Відповідь


Таке питання певною мірою схоже на наступне: чим сонце відрізняється від інших зірок у нашій сонячній системі – у тому розумінні, що в сонячній системі інших зірок немає!

Справа в тому, що жоден інший «релігійний лідер» не може зрівнятися з Христом. Усі вони або живі, або ж мертві. Ісус – єдиний, хто був мертвий (умерши за наші гріхи, згідно з 1 Коринтянам 15:1-8), а тепер живий. В Об'явленні 1:17-18 сказано, що Він живий на вічні віки! Жоден інший релігійний лідер навіть не наважився би виступити з таким твердженням, що є або істиною, або ж цілковитим абсурдом.

Інша важлива відмінність полягає в самій природі християнства. Уся суть цієї релігії – Христос, Який був розп'ятий, воскрес, вознісся на небеса і колись повернеться. Без Нього та Його воскресіння немає християнства. Порівняйте це з іншими провідними релігіями. Індуїзм, приміром, може існувати окремо від «великих свамі», що заснували його. З буддизмом – та ж ситуація. Навіть іслам заснований на вченнях Магомета, а не на твердженні, що він повернувся до життя із мертвих.

Апостол Павло в 1 Коринтянам 15:13-19 каже, що якби Христос не воскрес, то наша віра була би даремною, і ми б усі досі пробували у своїх гріхах! Претензії християнства на істинність засновані виключно на цьому! Насправді, якщо Він не воскрес фізично з мертвих, тоді в християнстві немає істини. У всьому Новому Завіті апостоли та євангелісти ґрунтуються лише на воскресінні.

Ще одна надзвичайно важлива річ – твердження Ісуса Христа, що Він є «Сином Божим», а також «Сином Людським». У багатьох текстах Біблії Він стверджує, що є рівним Отцеві (наприклад, в Івана 10:29-33). Йому приписуються всі Божественні привілеї та риси. Проте Він також був і людиною, народженою від діви (Матвія 1:18-25; Луки 1:26-56). Провівши безгрішне життя, Він був розп'ятий, аби заплатити за гріхи всіх людей: «Він ублагання за наші гріхи, і не тільки за наші, але й за гріхи всього світу» (1 Івана 2:2), а потім воскрес із мертвих третього дня. Ісус – повністю Бог та повністю людина – «теантропос» (із грецької «Бог» [теос] і «людина» [антропос]); і водночас Він – одна Особа.

Особа й діяльність Христа приводять до неминучого питання: тож як нам бути з Ісусом? Ми не можемо просто ігнорувати Його. Христос є центральною постаттю всієї людської історії, і якщо Він помер за гріхи всього світу, то Він також помер і за наші гріхи. У Дії 4:12 апостол Петро нам каже: «І нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали». Якщо ми віримо в Господа Ісуса Христа як нашого Спасителя від гріха, то будемо спасенні.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чим Ісус Христос відрізняється від інших релігійних лідерів?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries