settings icon
share icon
Запитання

Що означає, що Бог забезпечує?

Відповідь


У Біблії понад 170 разів говориться про шляхи, якими Бог забезпечує нас. У посланні до Филип'ян 4:19 сказано: «А мій Бог нехай виповнить вашу всяку потребу за Своїм багатством у Славі, у Христі Ісусі». Тоді як ті, хто шукає процвітання на підставі цього вірша, сподіваються на чудесну появу грошей або майна, нам слід уважніше розглянути, чим насправді Бог бажає забезпечити нас.

Як і будь-який хороший батько, Господь ніколи не дасть те, що може нам зашкодити. Його намір полягає в тому, щоб допомагати нам розвивати христоподібний характер і щоб ми ставали сіллю та світлом для світу (Матвія 5:13-14). Він не бажає, щоб ми розглядали Його як небесне джерело звичайних матеріальних цінностей. Надбання речей не є головною метою цього життя (Луки 12:15).

Бог розрізняє наші потреби та бажання, бо знає, що наше серце там, де наш скарб (Матвія 6:21). Він бажає, щоб ми знали, що цей світ не є нашою оселею, і нам інколи просто необхідно переключати свою увагу на вічне життя, коли ми ще перебуваємо в цьому.

Господь цікавиться кожною складовою нашого єства: духом, душею та тілом. Оскільки Його характер нескінченний, тому шляхи, якими Він забезпечує нас, виходять за межі того, що ми можемо просити чи уявити (Ефесянам 3:20). Ми можемо вірити, що через Свою доброту та керівництво Він зробить для нас значно більше, ніж ми могли би досягти самі. Він дає нам можливість розвивати близькі та живі стосунки з Ним, щоб ми могли дійти самі та привести інших людей до якості життя, описаної у Псалмі 22. Ті, чиїм пастирем є Господь, воістину можуть сказати: «тому в недостатку не буду» (Псалом 22:1).

У Господній молитві Ісус навчає Своїх учнів просити про забезпечення, і наша залежність від Бога підтверджується щоразу, коли ми молимося: «Хліба нашого насущного дай нам сьогодні» (Матвія 6:11). Далі, в Матвія 6:25-34, Він закликає Своїх учнів не турбуватися про їжу чи одяг. Отець знає наші потреби. Він бажає укласти з нами стосунки завіту, а це включає довіру Йому в задоволенні наших щоденних потреб і, найголовніше, – прагнення до Його Царства та праведності (Матвія 6:33).

У Псалмі 83:12 говориться, що Господь «добра не відмовляє усім, хто в невинності ходить». У цьому вірші міститься нагадування про те, що ми відіграємо певну роль у реалізації Божого забезпечення – наші шляхи мають бути невинними.

Текст у Якова 4:3 відповідає на питання про те, чому молитви іноді залишаються без відповіді: «Прохаєте – та не одержуєте, бо прохаєте на зле, щоб ужити на розкоші свої». Бог бачить серце, і мотиви наших молитов важливі для Нього.

Багато уривків про Боже забезпечення стосуються наших потреб в їжі та одязі, а також щоденних фізичних нужд. В інших ідеться про потреби нашої душі та духу, внутрішнього світу. Господь нам дає мир (Івана 14:27), підтримку (2 Коринтянам 1:4) і духа «сили, і любови, і здорового розуму» (2 Тимофію 1:7). Фактично, Він «нас у Христі поблагословив усяким благословенням духовним у небесах» (Ефесянам 1:3). В якому би фізичному стані ми не перебували, ми можемо мати достаток у Господі (Филип'янам 4:12).

Такі вірші, як Галатам 1:15 та Єремії 1:5, запевняють нас у тому, що Божі любов і керівництво почалися ще до нашого зачаття. Який же це дар – знати, що Він брав участь у нашому житті від самого його початку! Його любов до нас полягає в прагненні найвищого блага для нас. Він – воістину Ієгова-Іре – Бог, Який нагледить.

Господнє забезпечення поширюється на Його ставлення до всього творіння, яке залежить від Нього (Псалом 103:27). Ми часто сприймаємо як належне дощ, що ллється з неба, сонце, яке встає щоранку, освіжаючий вітер і припливи, які очищують береги та оновлюють життя в наших великих океанах. Але за всім цим спостерігає наш люблячий Бог, забезпечуючи людський рід.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає, що Бог забезпечує?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries