settings icon
share icon
Запитання

Чи справедливий Бог?

Відповідь


На щастя, Бог не є справедливим. Справедливість означає, що кожен отримує саме те, на що він заслуговує. На думку багатьох людей, справедливість – це коли з усіма поводяться однаково. Якби Бог був абсолютно справедливим, то ми б усі провели вічність у пеклі, розплачуючись за наші гріхи – саме на це ми заслуговуємо. Ми всі згрішили проти Бога (Римлянам 3:23), і тому варті вічної смерті (Римлянам 6:23). Якби ми отримували те, на що заслуговуємо, то врешті-решт опинилися б у вогняному озері (Об'явлення 20:14-15). Але Бог не є справедливим – замість цього, Він є милостивий і добрий, тому послав Ісуса Христа на смерть на хресті заради нас, прийнявши покарання, на яке заслуговуємо ми (2 Коринтянам 5:21). Усе, що нам потрібно зробити, це вірити в Нього, і ми будемо спасенні, прощені та перебуватимемо вічно на небесах (Івана 3:16).

Однак, незважаючи на люблячу Божу благодать, ніхто не зміг би повірити в Нього самостійно (Римлянам 3:10-18). Бог притягнув нас до Себе, щоб ми повірили (Івана 6:44). Бог не притягує всіх, а лише деяких людей, обраних Ним у Своїй премудрості (Римлянам 8:29-30; Ефесянам 1:5, 11). Це «нечесно» на наш погляду, бо здається, що Бог не до всіх людей ставиться однаково. Проте, Бог не зобов’язаний кого-небудь обирати. Адже знову-таки, було б абсолютно справедливим щодо всіх – провести вічність у пеклі. Те, що Бог спасає декого, не є несправедливим стосовно тих, хто залишився без спасіння, оскільки вони отримують саме те, на що заслуговують.

Ті, кого Бог обрав, одержують Божу любов і милість. Та коли Бог навертає наше серце та звільняє розум, ми всі можемо відповісти на відкриття про творіння (Псалом 18:1-3), жити за покликом сумління, яке Бог заклав у нас (Римлянам 2:15) і навернутися до Нього. Той, хто не зробить цього, отримає те, на що дійсно заслуговує через свою відмову від Нього. Ті, що відкидають Його, отримають справедливе покарання (Івана 3:18, 36). Ті ж, що вірять, отримають набагато більше та набагато краще, ніж те, на що вони заслуговують. Ніхто, однак, не отримає покарання більшого за те, що вони заслуговують. Чи справедливий є Бог? Ні. На щастя, Бог значно більше, ніж просто справедливий! Бог – милостивий і прощає нас, але Він також святий, послідовний та праведний.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи справедливий Бог?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries