settings icon
share icon
Запитання

Чому Бог вимагає нашого поклоніння?

Відповідь


Термін «поклоніння» означає виявлення честі, поваги, пошани, захоплення, похвали або слави вищому єству. Бог вимагає поклоніння, тому що лише Він його достойний. Він – єдиний, хто справді заслуговує на це. Господь очікує, що ми визнаємо Його велич, силу та славу. В Об'явленні 4:11 сказано: «Достойний Ти, Господи й Боже наш, прийняти славу, і честь, і силу, бо все Ти створив, і з волі Твоєї існує та створене все!». Бог створив нас, і ніхто не може узурпувати цей статус. Він звелів ізраїльтянам: «Хай не буде тобі інших богів передо Мною! Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я – Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене» (Вихід 20:3-5). Нам слід розуміти, що Божа заздрість – це не гріховна заздрість, яку відчуваємо ми та яка зароджується з гордині. Це – свята і праведна ревність, яка не може допустити, щоб слава, яка належить лише Йому, підносилася комусь іншому.

Господь очікує від нас поклоніння як вияву поваги і вдячності. Але Він також очікує, що ми будемо покірні Йому. Він бажає, щоб ми не лише любили Його, але також ставились одне до одного з любов'ю, справедливістю та співчуттям. Поводячись так, ми виявляємо себе Йому як жертву живу, святу й приємну. Це є нашою «розумною службою» (Римлянам 12:1). Коли ми поклоняємося з покірним серцем, відкритим і смиренним духом, Бог прославляється, християни очищуються, церква зростає, а загублені отримують Євангеліє. Усе це становить істинне поклоніння.

Господь також бажає, аби ми поклонялися Йому, бо це – природна та свідома реакція на спасіння через Христа. У посланні Филип'янам 3:3 описана істинна церква, віруючі в Ісуса: «Бо обрізання – то ми, що служимо Богові духом, а хвалимося Христом Ісусом, і не кладемо надії на тіло». Інакше кажучи, церква унікально визначається як Божий народ, але не через фізичне обрізання. Вона складається з тих, хто поклоняється Господу в дусі, покладаючись у своєму спасінні на Христа, а не на себе. Ті, хто не поклоняється істинному й живому Богові, не належать Йому, і їхня вічна доля – пекло. Справжні ж послідовники Господа визначаються своїм поклонінням Йому, і на них чекає вічність із Тим, Кому вони поклоняються і Кого звеличують.

Господь вимагає, очікує та просить нашого поклоніння, тому що Він цього заслуговує, адже природа християнина полягає в поклонінні Йому і від цього залежить наша вічна доля. У цьому – вся історія викуплення: в поклонінні істинному, живому та славному Богові.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому Бог вимагає нашого поклоніння?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries