settings icon
share icon
Запитання

Як мені стати більше схожим на Христа?

Відповідь


Бути схожим на Христа – це прагнення кожного віруючого, і відрадно знати, що і Бог має таке ж бажання щодо нас. Справді, Біблія говорить, що віруючих Бог «призначив, щоб були подібні до образу Сина Його» (Римлянам 8:29). Робити нас схожими на Христа – Божа справа, і Він повністю звершить її (Филип’янам 1:6).

Але той факт, що Бог робитиме це, не означає, що ми можемо сидіти, склавши руки, і потім з легкістю перенестися на небеса. Цей процес вимагає нашої свідомої співпраці зі Святим Духом. Він вимагає як божественної сили, так і людської відповідальності.

Є три речі, які сприяють нашому уподібненню до Христа: відданість Богові, свобода від гріха і духовне зростання.

1) Відданість Богові. У Римлянам 12:1-2 говориться, що поклоніння включає цілковите посвячення Богові. Ми добровільно віддаємо себе, свої тіла «на жертву живу», і наш розум оновлюється та перемінюється.

Коли Ісус сказав Левію: «Іди за Мною!», той одразу полишив усі справи (Марка 2:14); так само й ми повинні з легкістю віддати все, що маємо, заради слідування за Господом. Як сказав Іван Хреститель: «Він має рости, я ж – маліти» (Івана 3:30), тому ми зосереджуємося дедалі більше на Христові та Його славі, «розчиняючись» в Його волі.

2) Свобода від гріха. Оскільки Ісус вів безгрішне життя, то чим більше ми вважатимемо себе «за мертвих для гріха» (Римлянам 6:11) й житимемо в чистоті, тим більше схожими на Ісуса ми будемо. Коли ми віддаємо себе Богові, гріх більше не панує над нами і ми чітко ототожнюємося з Христом (Римлянам 6:1-14).

Ісус запрошує нас слідувати за Ним, і ми маємо Його приклад послуху (Івана 15:10), жертовної любові (Івана 15:12-13) та терплячого страждання (1 Петра 2:19-23). У нас також є приклади апостолів, які наслідували Христа (1 Коринтянам 11:1).

Коли мова йде про стримування гріха в нашому житті, ми маємо божественну допомогу, тож прославляймо Господа за Його Слово (Псалом 118:11), за заступництво Христа (Римлянам 8:34; Євреям 7:25) і за силу Духа, що перебуває в нас (Римлянам 8:4; Галатам 5:16)!

3) Духовне зростання. Спочатку, коли ми отримуємо спасіння, ми ще незрілі в мудрості й знанні та недосвідчені в благодаті і любові. Але ми зростаємо. Наше завдання – ставати сильнішими та уподібнюватися до Христа в кожному з цих аспектів. «Щоб зростали в благодаті й пізнанні Господа нашого й Спасителя Ісуса Христа» (2 Петра 3:18). «А в вас хай примножить Господь, і нехай збагатить вашу любов один до одного, і до всіх, як і наша є до вас!» (1 Солунянам 3:12).

Просто зараз Бог діє в нас: «Ми ж відкритим обличчям, як у дзеркало, дивимося всі на славу Господню, і зміняємося в той же образ від слави на славу» (2 Коринтянам 3:18). Але колись цей процес завершиться і ми «будем подібні до Нього, бо будемо бачити Його, як Він є» (1 Івана 3:2). Обітниця про те, що ми станемо цілком подібними до Христа в майбутньому, сама по собі є чудовою мотивацією для того, щоби почати працювати над цим просто зараз: «І кожен, хто має на Нього надію оцю, очищає себе так же само, як чистий і Він» (1 Івана 3:3).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як мені стати більше схожим на Христа?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries