settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia a tetoválásról és a piercingről?

Válasz


Az ószövetségi törvény azt parancsolta a zsidóknak: “Ne vagdaljátok be testeteket halottért, és ne végezzetek magatokon tetoválást. Én vagyok az ÚR!” (3 Mózes 19:28) Tehát, bár a mai hívők nincsenek az ószövetségi törvény alatt (Róma 10:4; Galata 3:23-25; Efézus 2:15), a tény, hogy volt törvény a tetoválás ellen, elgondolkoztató. Az Újszövetségben nincs róla szó, hogy egy hívőnek legyen vagy ne legyen tetoválása.

A tetoválással és piercinggel kapcsolatban jó teszt végiggondolni, hogy tudjuk-e őszintén, tiszta lelkiismerettel kérni Istent, hogy áldja meg és használja ezt a saját céljaira. “Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!” (1 Korinthus 10:31) A Biblia nem parancsol a tetoválás és testékszer ellen, de arra a hitre sem ad okot, hogy Isten tetoválásokat vagy testékszereket akar rajtunk.

Egy másik kérdés a szerénység. A Biblia azt tanítja, hogy öltözködjünk szerényen, tisztességesen (1 Timóteus 2:9). Ennek egyik szempontja, hogy amit el kéne takarni, az valóban el legyen takarva. Az alapvető jelentése a szerénységnek az, hogy ne vonjuk magunkra a figyelmet. A szerényen öltözködők nem akarják magukra vonni a figyelmet. A tetoválás és a piercing viszont felkelti a figyelmet. Ebből a szempontból nem szerények.

Fontos igei elv olyan témákról, amikről a Biblia konkrétan nem rendelkezik az, hogy ha kétséges valamiről, hogy tetszik-e Istennek, akkor a legjobb nem csinálni. “Mert minden, ami nem hitből származik, az bűn.” (Róma 14:23) Nem szabad elfelejtenünk, hogy a testünk, akárcsak a lelkünk, Istenhez tartozik, aki megváltotta. Bár az 1 Korinthus 6:19-20 nem szól közvetlenül a tetoválásról vagy a piercingről, mégis ad egy elvet: “Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben.” Ennek a nagyszerű igazságnak fontossá kell válnia, amikor arról van szó, hogy mit teszünk, hová megyünk a testünkkel. Ha a testünk Istenhez tartozik, akkor jobb, ha egyértelmű “engedélyünk” van, mielőtt megjelöljük tetoválással vagy piercinggel.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia a tetoválásról és a piercingről?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries