settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia a homoszexualitásról? Bűn a homoszexualitás?

Válasz


A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a homoszexuális tettek bűnök (1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9). A Róma 1:26-27 konkrétan azt tanítja, hogy a homoszexualitás annak az eredménye, hogy valaki megtagadja Istent és nem engedelmeskedik neki. Amikor egy ember folyamatosan bűnben és hitetlenségben van, akkor a Biblia szerint Isten “átadja” még gonoszabb és zülöttebb bűnöknek, hogy megmutassa neki az Isten nélküli élet hiábavalóságát és reménytelenségét. Az 1 Korinthus 6:9 kijelenti, hogy a homoszexuális bűnök elkövetői nem öröklik Isten királyságát.

Isten nem teremtett senkit homoszexuális vágyakkal. A Biblia szerint a bűn miatt válik valaki homoszexuálissá (Róma 1:24-27) és ez kizárólag a saját választása. Születhet valaki nagyobb homoszexuális hajlammal, mint ahogy másokra inkább az erőszakosság vagy műs bűnök a jellemzők. Ez nem ad felmentést valakinek, hogy a bűnt válassza és kiélje bűnös vágyait. Amikor valaki úgy születik, hogy hajlamos a dühre / haragra, akkor helyes kiélnie ezeket? Persze, hogy nem! Ugyanez igaz a homoszexualitásra.

Viszont a Biblia nem írja, hogy a homoszexualitás “nagyobb” bűn lenne, mint bármely másik. Minden bűn sérti Istent. A Homoszexualitás csak egy abból a sok dologból, amit az 1 Korinthus 6:9-10 sorol fel arról, hogy mik fognak elválasztani valakit Isten királyságától. A Biblia szerint Isten megbocsátása pont úgy rendelkezésre egy homoszexuálisnak, mint egy paráznának, bálványimádónak, gyilkosnak, tolvajnak, stb. Isten erőt is ígér a bűn feletti győzelemhez, beleértve a homoszexualitást is, mindenkinek, aki hisz Jézus Krisztusban az üdvösségért (1 Korinthus 6:11; 2Korinthus 5:17).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia a homoszexualitásról? Bűn a homoszexualitás?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries