settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia a különböző bőrszínűek házasságáról?

Válasz


Az ószövetségi törvény azt parancsolta a zsidóknak, hogy ne kössenek házasságot más népek tagjaival (5 Mózes 7:3-4). Ennek az oka az volt, hogy a zsidók eltévedtek volna Istentől, ha bálványimádókkal vagy pogányokkal házasodtak volna össze. Az Újszövetségben is van egy hasonló elv, de más szinten: “Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?” (2 Korinthus 6:14) Ahogy a zsidóknak (akik hittek az egy, igaz Istenben) meg volt parancsolva, hogy ne házasodjanak össze hitetlenekkel, úgyanúgy a keresztényeknek (akik hisznek az egy, igaz Istenben) is meg van ez parancsolva. Konkrétan megválaszolva ezt a kérdést, nem, a Biblia nem mondja, hogy a különböző bőrszínűek házassága helytelen.

Egy embert a személyisége alapján kellene megítélni, nem pedig a bőrszíne alapján. Vigyáznunk kell, hogy ne kedvezzünk valakiknek, és ne legyenek faji előítéleteink másokkal (Jakab 2:1-10, főleg az 1. és 9. versek). Egy keresztény férfi vagy nő mércéje a párválasztásban mindig az kell, hogy legyen, hogy az, akihez vonzódik, keresztény-e (2 Korinthus 6:14), újjászületett-e Jézus Krisztuban való hit által. A Krisztus-hit, nem pedig a bőrszín a Bibliai szempont a párválasztáskor. A különböző bőrszínűek házassága nem helyes vagy helytelen kérdés, hanem bölcsesség, tisztánlátás és ima kérdése.

Az egyetlen ok, amiért egy ilyen házasság alaposan megfontolandó, az a sok nehézség, ami a vegyes párra vár, amikor mások nehezen fogadják el őket. Sok ilyen házaspárt ér diszkrimináció és gúny, néha még a saját családjuktól is. Szintén gondot okozhat, hogy a gyerekeiknek más bőrszíne, mint a szüleiké vagy/és rokonaiké. Egy vegyes párnak ezeket végig kell gondolnia, fel kell erre készülniük, és csak aztán dönthetnek úgy, hogy összeházasodnak. Mégegyszer, a Biblia csupán egyetlen szabályt tartalmaz a keresztények házasságkötésével kapcsolatban, mégpedig hogy mindkét fél Krisztus Testének a tagja legyen.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia a különböző bőrszínűek házasságáról?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries