settings icon
share icon
Întrebare

Le dă Dumnezeu oamenilor din țările persecutate vise și vedenii pentru a-i aduce la credința în Hristos?

Răspuns


În Faptele Apostolilor 10, un om din Cezareea, pe nume Corneliu, primește o vedenie de la Dumnezeu, care îi spune să trimită după un om pe nume Petru (Simon Petru, un apostol al lui Isus), care se afla în Iope. Între timp, Petru primește o vedenie care îl instruiește să meargă cu oamenii trimiși de Corneliu. Petru ajunge la casa lui Corneliu, îi împărtășește Evanghelia, iar Corneliu și întreaga sa familie Îl primesc pe Isus Hristos ca Mântuitor. Ce relatare uimitoare și miraculoasă!

În ultimii ani, au existat multe rapoarte despre oameni care au ajuns la credința în Hristos prin vise și vedenii. Rapoartele sunt cel mai des întâlnite în țări "închise", adică în locuri în care accesul la Biblie și la Evanghelie este limitat.

Relatările sunt inspirate: unui misionar i se strică mașina și, în timp ce așteaptă ajutor, un bărbat se apropie de el și îl întreabă dacă este mesagerul lui Dumnezeu. Misionarul află despre un vis pe care omul l-a avut și care i-a spus să meargă exact în acea locație pentru a găsi "mesagerul lui Dumnezeu". Misionarul se întoarce cu bărbatul în sat și proclamă Evanghelia, iar întregul sat ajunge la credința în Hristos.

Un bărbat musulman are o vedenie în care Isus Se dezvăluie ca fiind adevăratul Profet al lui Dumnezeu, singurul Mântuitor și singura cale de împăcare cu Dumnezeu. Omul musulman, cu riscul vieții sale, renunță la islam și Îl îmbrățișează pe Hristos.

Ce trebuie să facă creștinii care cred în Biblie cu afirmații miraculoase ca acestea? În primul rând, ar trebui să recunoaștem că astfel de evenimente sunt cu totul posibile. După cum s-a văzut în Fapte 10, Dumnezeu a lucrat în acest fel. De asemenea, apostolul Pavel a fost adus la credința în Hristos printr-o vedenie (Faptele Apostolilor 9:3-6); iar Anania, care i-a slujit mai târziu lui Pavel, a fost trimis la Pavel printr-o vedenie (Faptele Apostolilor 9:10-19). Dumnezeu a lucrat uneori prin vise și vedenii în Biblie și nu există niciun motiv pentru care să nu o facă și astăzi.

În al doilea rând, trebuie să abordăm afirmațiile privind visele și miracolele cu o doză adecvată de discernământ. Este foarte puțin probabil ca toate aceste afirmații să fie adevărate, chiar dacă rezultatele par a fi bune. Oamenii din religiile false raportează, de asemenea, convertiri datorate viselor, vedeniilor, profețiilor etc. Satan este un falsificator (2 Corinteni 11:14), iar Biblia declară că revelațiile miraculoase pot fi falsificate (Ezechiel 13:7; 1 Ioan 4:1-6).

În al treilea rând, atunci când auzim despre astfel de miracole uimitoare - chiar dacă sunt verificate ca fiind adevărate -, trebuie să ne concentrăm din nou atenția asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Numai Cuvântul lui Dumnezeu nu dă greș niciodată (1 Petru 1:25). Numai Cuvântul lui Dumnezeu este inerant, infailibil și autoritar. Așa cum a spus Isus, dacă oamenii nu vor asculta Cuvântul lui Dumnezeu, nu vor asculta nici dacă se va face în fața lor cea mai uimitoare dintre minuni (Luca 16:31).

În cele din urmă, trebuie să ne închinăm și să Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru modurile uimitoare în care lucrează. Fie că o persoană este adusă la credința în Hristos printr-o simplă prezentare a Evangheliei, fie printr-un vis sau o vedenie, ar trebui să ne bucurăm împreună cu îngerii (Luca 15:10).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Le dă Dumnezeu oamenilor din țările persecutate vise și vedenii pentru a-i aduce la credința în Hristos?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries