settings icon
share icon
Întrebare

Ce sunt visele profetice? Le dă Dumnezeu vise profetice oamenilor din ziua de azi?

Răspuns


Visele profetice apar de multe ori în Biblie și sunt experimentate de tot felul de oameni, inclusiv de profeți (Daniel 7:1), de împărați neevlavioși (Daniel 2) și de oameni obișnuiți (Geneza 31:24). Uneori visele necesitau interpretare, ca în cazul visului lui Nebucadnețar din Daniel 2. Alteori, nu a fost necesară nicio interpretare, deoarece Dumnezeu i-a vorbit clar celui care a avut visul respectiv, ca în povestea lui Abimelec și a soției lui Avraam (Geneza 20:1-6). Definiția unui vis profetic ar putea fi cam așa: o vedenie supranaturală nocturnă care conține previziuni. Daniel a avut grijă să Îl laude pe Dumnezeu, singurul care dă înțelepciunea de a interpreta astfel de vise (Daniel 2:20-23).

Ar fi imposibil să spunem, în mod definitiv, dacă Dumnezeu le dă sau nu vise profetice oamenilor din ziua de azi. Există multe rapoarte despre vise profetice, în special în zonele în care accesul la Biblie și la Evanghelie este limitat. Este posibil ca Dumnezeu să Se folosească uneori de vise pentru a-i ghida pe oameni spre locuri unde pot auzi Evanghelia și pot fi salvați. O mare varietate de vise spirituale sau profetice sunt raportate de o mare varietate de creștini din multe țări. Dar niciunul dintre acestea nu este verificabil în așa măsură încât să putem spune "Da, Dumnezeu cu siguranță dă vise profetice astăzi".

Dacă crezi că ai avut un vis profetic sau ai auzit o poveste directă de la o altă persoană care a avut un vis profetic, prima întrebare pe care trebuie să o pui este "Este acest vis de la Dumnezeu?". Comparați conținutul visului și mesajul său cu Scripturile; dacă ceva pare să contrazică cuvintele lui Dumnezeu sau natura Sa, este înțelept să nu luați în considerare visul - chiar dacă se adeverește. Dumnezeu nu va acționa niciodată împotriva Cuvântului Său. Biblia este standardul nostru pentru adevăr și revelația pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Îi putem cere întotdeauna înțelepciune lui Dumnezeu (Iacov 1:5) atunci când examinăm un vis.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce sunt visele profetice? Le dă Dumnezeu vise profetice oamenilor din ziua de azi?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries