settings icon
share icon
Întrebare

E posibil să-ți vinzi sufletul Diavolului?

Răspuns


În povestirea fantezistă a lui Dr. Faustus, un om face un târg cu Diavolul: în schimbul trupului și a sufletului lui, omul urma să primească putere supranaturală și plăceri timp de 24 de ani. Diavolul a fost de acord cu târgul și Dr. Faustus se bucură o vreme de plăcerile păcatului, dar soarta lui e pecetluită. La sfârșitul celor 24 de ani, Faustus încearcă să împiedice planurile Diavolului, însă, cu toate acestea, are parte de o moarte înspăimântătoare. Această legendă funcționează bine ca poveste moralizatoare și ca metaforă pentru plata păcatului, însă detaliile scenariului nu sunt biblice.

Biblia nu prezintă niciun caz în care un om își „vinde sufletul" lui Satan și nu sugerează nicăieri că e posibil să faci un târg cu Diavolul. Iată câteva dintre lucrurile pe care le prezintă Biblia despre Satan:

1) Satan are putere suficientă să se opună chiar și îngerilor (Iuda 9, Daniel 10.12-13).

2) Satan caută să amăgească prefăcându-se într-un înger de lumină (2 Corinteni 11.14-15).

3) Dumnezeu ne-a pus la dispoziție mijloacele prin care să ne apărăm de atacurile lui Satan (Efeseni 6.11-12).

4) Puterea lui Satan e limitată de voia lui Dumnezeu (Iov 1.10-12, 1 Corinteni 10.13).

5) Ca „dumnezeul veacului acestuia", Satan are stăpânire peste aceia care trăiesc fără Cristos în lume (2 Corinteni 4.4).

În mod sigur, sunt oameni care suferă sub controlul direct satanic, cum a fost cazul tinerei ghicitoare din Filipi (Fapte 16.16-19). Și mai sunt aceia care s-au angajat să facă lucrarea Diavolului, cum au fost vrăjitorii Simon (Fapte 8.9-11) și Elima (Fapte 13.8). Totuși, în toate aceste trei exemple, puterea lui Dumnezeu biruiește asupra robiei lui Satan. Lui Simon chiar i s-a oferit o șansa de a se pocăi (Fapte 8.22). În mod evident, nu a existat o „vânzare" irevocabilă a sufletului lui Simon.

Fără Cristos, cu toții ne aflăm sub condamnarea morții (Romani 3.23). Înainte să fim mântuiți, toți suntem robi ai Diavolului, după cum spune 1 Ioan 5.19: „Toată lumea zace în Cel rău." Laudă Domnului că avem un nou Stăpân, unul care poate rupe lanțurile oricărui păcat și să ne elibereze (1 Corinteni 6.9-11, Marcu 5.1-15).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

E posibil să-ți vinzi sufletul Diavolului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries