settings icon
share icon
Întrebare

Sunt vindecătorii prin credință reali? Vindecătorii prin credință vindecă cu aceeași putere ca Isus?

Răspuns


Nu există nicio îndoială că Dumnezeu are putere să vindece pe oricine oricând. Întrebarea este dacă alege să facă acest lucru prin cei numiți „vindecători prin credință". Acești indivizi în mod tipic își conving auditoriul că Dumnezeu vrea ca ei să fie bine și, prin credința lor – și de obicei printr-o contribuție financiară – Dumnezeu va răsplăti credința lor vindecându-i prin puterea lui Isus.

Comparând lucrarea de vindecare a lui Isus cu cea a vindecătorilor prin credință moderni, putem stabili dacă afirmațiile lor au vreo bază în Scriptură. Dacă, așa cum spun ei, vindecă prin aceeași putere și în același fel în care a vindecat Isus, ar trebui să putem vedea asemănări clare între ei. Însă tocmai opusul e adevărat. Marcu 1.29-34 ne oferă o descriere a unei zile din lucrarea de vindecare a lui Isus. Puterea Lui de a vindeca – și de a face tot felul de miracole – a fost dovada faptului că avea putere asupra efectelor atât fizice, cât și spirituale ale blestemului păcatului. El i-a vindecat pe cei chinuiți de boli fizice, infirmități și răni, chiar înviind morți, și a scos demonii din cei posedați de ei. Numai Dumnezeu ne poate salva din rezultatele Căderii omului în păcat – boală și moarte, și prin minunile Lui, Isus Și-a dovedit dumnezeirea.

Sunt câteva aspecte distincte în felul în care Isus a vindecat care nu sunt caracteristice vindecătorilor prin credință moderni. În primul rând El a vindecat instant. Soacra lui Petru (Marcu 1.31), slujitorul centurionului (Matei 8.13), fiica lui Iair (Marcu 5.41-42) și paraliticul (Luca 5.24-25) au fost toți vindecați imediat. Ei nu au trebuit să meargă acasă și să înceapă să se simtă mai bine, așa cum e sfatul multor vindecători prin credință. În al doilea rând, Isus a vindecat total. Soacra lui Petru a fost deplin în acțiune după ce a fost vindecată de o boală atât de severă, încât a fost țintuită la pat, însă când Isus a vindecat-o, s-a ridicat imediat și a pregătit mâncare pentru toți cei care erau în casă. Cerșetorii orbi din Matei 20.34 au primit instant vedere. În al treilea rând, Isus a vindecat pe toată lumea (Matei 4.24, Luca 4.40). Nu li s-a cerut să fie analizați de ucenici înainte să vină la Isus pentru vindecare, așa cum e în procedura standard a vindecătorilor din ziua de azi. Nu exista o linie de așteptare la vindecări pentru care să trebuiască să se califice. Isus a vindecat tot timpul în multe locuri, nu într-un studio cu circumstanțe controlate cu grijă.

În al patrulea rând, Isus a vindecat boli organice reale, nu simptome, așa cum fac vindecătorii credinței. Isus nu a vindecat niciodată pe cineva de durere de cap sau de spate. El a vindecat de lepră, de orbire și de paralizie – minuni care erau cu adevărat verificabile. În cele din urmă, Isus a vindecat cea mai mare dintre boli – moartea. El l-a adus afară pe Lazăr după patru zile de stat în mormânt. Niciun vindecător prin credință nu poate repeta acest lucru. Mai mult, vindecările Lui nu au avut nevoie de credință ca condiție prealabilă. De fapt, majoritatea celor pe care i-a vindecat au fost necredincioși.

Întotdeauna au existat vindecători falși care, pentru câștig financiar, i-au vânat pe cei în suferință și disperați. Un astfel de comportament e cea mai rea speță de blasfemie, pentru că mulți dintre cei ai căror bani sunt risipiți pe promisiuni false Îl resping pe Cristos direct pentru că nu a făcut ce a promis vindecătorul. De ce, dacă vindecătorii prin credință au putere să vindece, nu merg pe coridoarele spitalelor vindecându-i și scoțându-i pe toți de acolo? De ce nu merg la clinici să îi vindece pe toți pacienții de SIDA? Nu fac acest lucru pentru că nu pot. Ei nu au puterea de vindecare pe care a avut-o Isus.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Sunt vindecătorii prin credință reali? Vindecătorii prin credință vindecă cu aceeași putere ca Isus?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries