settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre vindecare? Există vindecare în răscumpărarea făcută prin Hristos?

Răspuns


Isaia 53:5, care este un verset citat împotriva 1 Petru 2:24, este un verset cheie despre vindecare care este adeseori înţeles şi aplicat greşit. “Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.” (Isaia 53:5). Cuvântul tradus “vindecaţi” se poate referi atât la vindecarea spirituală cât şi la vindecarea fizică. Totuşi, citind în context Isaia 53:5 şi 1 Petru 2 este foarte clar că este vorba despre vindecarea spirituală. 1 Petru 2:24 spune, “El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să traim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi.” Versetul vorbeşte despre păcat şi neprihănire, nu despre boală. De aceea, prin a fi “vindecat” se înţelege a fi iertat şi mântuit, nu se înţelege că ar fi vorba despre vindecarea fizică.

Biblia nu face în mod specific o legătură între vindecarea fizică şi cea spirituală. De multe ori oamenii sunt vindecaţi fizic atunci când îşi pun credinţa în Hristos – dar nu este întotdeauna aşa. Uneori este voia lui Dumnezeu să vindece, alteori nu. Apostolul Ioan ne dă perspectiva corectă în această privinţă: “Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe cari I le-am cerut.” (1 Ioan 5:14-15). Dumnezeu încă face minuni. Dumnezeu încă vindecă oameni. Boală, durere şi moarte, acestea încă sunt nişte realităţi ale acestei lumi. Dacă Domnul nu se va întoarce în aproximativ 50 de ani, aproape toţi care sunt astăzi în viaţă (inclusiv creştini) vor muri ca urmare a unei probleme fizice (boli, leziuni). Nu este întotdeauna voia lui Dumnezeu să ne vindece fizic.

În ultimă instanţă, vindecarea fizică totală ne aşteaptă în Cer. În Cer, nu va mai fi durere, boală, suferinţă sau moarte (Apocalipsa capitolul 21). Noi toţi avem nevoie să fim mai puţin preocupaţi de starea noastră fizică în acestă lume, şi să fim un pic mai mult preocupaţi de starea noastră spirituală (Romani 12:1-2). După aceea, ne vom putea focaliza inimile asupra Cerului şi când nu vom mai avea de a face cu probleme fizice, Apocalipsa 21:4, “El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre vindecare? Există vindecare în răscumpărarea făcută prin Hristos?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries