settings icon
share icon
Întrebare

Cum poate avea parte o femeie de vindecare și recuperare după un avort?

Răspuns


E trist de spus, dar a face avort și a regreta mai târziu e o experiență foarte des întâlnită. Cu toate că ceea ce s-a făcut nu mai poate fi anulat, femeile pot avea parte de vindecare și recuperare după un avort. Dumnezeul oricărei mângâieri și vindecări e cu totul în stare să ușureze suferința și durerea cauzate de un avort și să le poată restaura pe femei la o viață plină de bucurie.

Deși copiii sunt întotdeauna o binecuvântare, nu întotdeauna sosesc în cele mai binecuvântate circumstanțe. Una dintre consecințele sexului premarital e adesea conceperea unui copil nedorit. Această experiență poate să-l sperie pe cineva care nu e pregătit din punct de vedere financiar, emoțional sau psihic pentru o astfel de responsabilitate. Multe femei și fete adolescente care decid să se intereseze de avort sunt speriate, confuze, disperate și extrem de vulnerabile. În timp ce caută răspunsuri, sunt înșelate să creadă că copiii nenăscuți sunt „bucăți de țesut" expandabil, nu în mod real ființe umane prenăscute. Adesea această descoperire vine ulterior, sub forma sindromului de stres, a vinovăției și a depresiei postavortive.

Există o veste bună pentru oricine care a făcut avort, și aceea e că Dumnezeu îi oferă iertare oricui o cere. Romani 3.22 spune că suntem făcuți neprihăniți în fața lui Dumnezeu când ne punem încrederea în Isus Cristos să ne ia păcatele. Și toți putem fi mântuiți în același fel, nu contează cine suntem sau ce am făcut. Nu e niciodată prea târziu să vii la Dumnezeu pentru vindecare. Nu putem face nimic atât de rău încât să fie de neiertat. Dumnezeu oferă această iertare, și El oferă și pacea minții și a inimii, dacă o vom primi punându-ne încrederea în Isus Cristos, permițându-I să aibă rezidență permanentă și autoritate în viața noastră.

Unele femei care sunt deja creștine se pomenesc și ele în situația în care ar putea decide să facă avort, poate de teama felului în care vor fi percepute de comunitatea creștină când alegerea lor de a întreține relații sexuale premaritale e foarte evidentă. Chiar dacă femeia creștină știe poziția lui Dumnezeu față de avort, poate simți că, din disperare, trebuie să scape de „dovadă". Poate că aceasta este în parte responsabilitatea bisericii, care probabil nu le susține pe femeile aflate în această situație așa cum ar trebui. E important să le asigurăm pe aceste femei de faptul că, deși Dumnezeu nu aprobă acțiunile lor, e gata să le ofere iertare și răscumpărare. Același lucru e adevărat pentru o femeie creștină care a făcut avort. Da, e un lucru rău, înseamnă să iei o viață, dar nu e de neiertat. Biblia spune că nu e nicio condamnare pentru cei care Îi aparțin lui Isus Cristos (Romani 8.1), și astfel, când Îi cerem iertare, El ne-o oferă cu mână largă. Aceasta nu pentru că merităm, ci pentru că este natura iubitoare a lui Dumnezeu.

Când o femeie își dă seama de urmările faptului de a fi făcut avort, îi poate fi greu să se ierte pe sine. Însă Dumnezeu nu vrea să trăim cu o vină continuă, ci vrea să învățăm din greșelile noastre și să le folosim atât în avantajul Lui, cât și al nostru. Va fi nevoie de multă rugăciune, care e pur și simplu o conversație cu Dumnezeu. Aceasta, împreună cu studiul Bibliei ne ajută să-L cunoaștem mai bine pe Dumnezeu, astfel încât să ne putem încrede în El să ne vindece și să fim mai bine echipați pentru a face lucrarea Lui. În loc să rămână concentrată asupra faptului, femeia trebuie încurajată să-și folosească experiența pentru a-i ajuta pe alții. Poate la început va fi nevoie să meargă la consiliere creștină, să o ajute să depășească experiența, desigur traumatică. Dar mai apoi, dacă se încrede în Domnul, va fi mai puternică și mai matură spiritual. Va fi trecut printr-o experiență pe care Dumnezeu o poate folosi pentru a-i întări caracterul și a o pregăti pentru a le sluji altora.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum poate avea parte o femeie de vindecare și recuperare după un avort?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries