settings icon
share icon
Întrebare

Ce este un agricultor în Biblie?

Răspuns


Termenul de agricultor înseamnă "fermier" sau "lucrător al solului". Gospodărire (termen înrudit în engleză cu cuvântul "fermier" - n.tr.) este un termen agricol care se referă la producția de culturi sau de animale. Iar a fi gospodar înseamnă a administra bine ceva, dând dovadă de prudență și simț economic. Cuvântul agriculotr, (în această formă în limba engleză) nu mai este folosit des.

În Noul Testament, cuvântul soț este o traducere a cuvântului grecesc georgos, ca în 2 Timotei 2:6 și Iacov 5:7. În Vechiul Testament, cuvântul soț provine din cuvântul ebraic adamah, care înseamnă pur și simplu "pământ" sau "de pe pământ". Acesta este același cuvânt ebraic de la care ne vine Adam, numele primului om, pe care Dumnezeu l-a așezat în Gradina Edenului "ca s-o lucreze şi s-o păzească." (Geneza 2:15; cf. 5:2). În Geneza 9:20, Noe este numit agricultor atunci când plantează o vie.

Cuvântul husbandman se găsește în principal în versiunea King James a Bibliei. Alte versiuni folosesc în schimb cuvântul grădinar, viticultor sau fermier (vezi Ieremia 51:3; Amos 5:16; Zaharia 13:5). În Geneza 4:2, Cain este numit agricultor pentru că a cultivat grâne. Mai târziu, în Geneza 25:27, Esau este numit și el un agricultor, pentru că iubea activitățile în aer liber, spre deosebire de Iacov, care lucra în interior.

Isus L-a comparat pe Dumnezeu cu un viticultor în Ioan 15:1-2: "Eu sunt adevărata Viţă şi Tatăl Meu este Vierul. Pe orice mlădiţă care este în Mine şi n-aduce rod, El o taie, şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţă, ca să aducă şi mai mult rod." (KJV) Un bun gospodar lucrează pământul, își cultivă plantele și, în mod firesc, se așteaptă ca acestea să producă roade pe măsura efortului pe care l-a investit în ele. Tatăl nostru ceresc, Gospodarul divin, caută să producă roade prin noi, pe măsură ce rămânem în Hristos.

La fel cum Dumnezeu este un bun Gospodar, aducând roade în viața noastră, tot așa ar trebui să fim și noi buni gospodari cu resursele pe care ni le-a încredințat.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este un agricultor în Biblie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries