settings icon
share icon
Întrebare

Cum se poate spune că avem viață veșnică dacă tot murim?

Răspuns


Cuvântul lui Dumnezeu ne asigură că toți cei care cred în Domnul Isus Cristos vor avea viața veșnică (Ioan 3.16, 6.47, 1 Ioan 5.13). Cuvântul grecesc tradus cu „veșnic” înseamnă „perpetuu, etern, pentru totdeauna”. Poate că cuvântul perpetuu explică cel mai bine conceptul biblic al vieții veșnice; este viața care, odată începută, continuă perpetuu până în veșnicie. Acest lucru vorbește despre faptul că viața omului nu e doar fizică. În schimb, adevărata viață a ființelor omenești este spirituală, și în timp ce viața fizică se sfârșește, cea spirituală continuă în toată veșnicia. E perpetuă. Este viața veșnică.

Când Dumnezeu i-a creat pe Adam și Eva, i-a pus în Grădină împreună cu pomul vieții, cu intenția ca ei să trăiască în bucurie pentru totdeauna, atât fizic, cât și spiritual, dar au păcătuit și au adus moartea fizică și spirituală asupra lor și asupra tuturor generațiilor care aveau să urmeze (Romani 5.12-14). Apoi Dumnezeu i-a trimis pe Adam și Eva din Grădină și a pus heruvimi să păzească drumul spre pomul vieții, și a făcut acest lucru pentru că în îndurarea Lui nu a vrut ca omul să trăiască pentru totdeauna sub povara păcatului. Dar păcatul trebuie pedepsit, și singura pedeapsă acceptabilă în ochii unui Dumnezeu perfect este pedeapsa veșnică (Marcu 9.43-48). Însă Dumnezeul nostru îndurător Și-a trimis Fiul ca jertfă perfectă să sufere, o dată pentru totdeauna, pedeapsa datorată păcatelor omenirii, în acest fel punând la dispoziție o cale perfectă spre pomul vieții pentru oricine și toți cei care cred în El (1 Ioan 5.12, Apocalipsa 22.14).

Primim viața veșnică murind față de eforturile noastre și primindu-L pe Isus Cristos în inima noastră ca Domn și Mântuitor și, când facem lucrul acesta, suntem renăscuți instant și făcuți vii împreună cu Cristos. E posibil să nu simțim o schimbare imediată, dar în realitate a avut loc o renaștere în inimă (Ioan 3.6-7), și acum suntem liberi de frica morții; avem promisiunea lui Dumnezeu că nu vom muri niciodată din punct de vedere spiritual, ci în schimb vom trăi pentru totdeauna cu Domnul nostru Isus (1 Tesaloniceni 5.9-10). Ulterior, când vom muri fizic, sufletul nostru va fi imediat împreună cu Domnul, și mai târziu, când Se va întoarce, Domnul va învia trupul nostru, să-L întâmpinăm în văzduh. Creștinii care vor fi în viață în momentul întoarcerii Lui vor avea parte de schimbarea trupului „într-o clipeală din ochi”, și nu vor experimenta moartea fizică (1 Corinteni 15.51-52).

Isus Cristos l-a instruit pe apostolul Ioan să scrie ultima carte a Bibliei, și în ea citim din nou despre pomul vieții: „Celui ce va birui îi voi da să mănânce din pomul vieții, care este în raiul lui Dumnezeu.” (Apocalipsa 2.7) Pomul vieții din cartea Apocalipsa e posibil să-L simbolizeze pe Isus Cristos. În Cristos se încred toți creștinii și ne odihnim în puterea lui Dumnezeu, siguri de viața noastră veșnică (1 Petru 1.3-5). Singurul Dumnezeu adevărat care a creat toate lucrurile, inclusiv viața și moartea și renașterea, Își va ține Cuvântul. Dumnezeul nostru e atotputernic și plin de har și de adevăr (Ioan 1.14), și vrea să știm că starea noastră veșnică e asigurată: Isus a spus: „Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.” (Ioan 11.25) Ai viața veșnică împreună cu Dumnezeu?

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum se poate spune că avem viață veșnică dacă tot murim?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries