settings icon
share icon
Întrebare

Ne învață Biblia că viața începe în momentul concepției?

Răspuns


Biblia nu ne învață că viața începe în momentul concepției. Părerea fiecărei culturi cu privire la momentul când începe viața umană se schimbă, pe măsură ce valorile, standardele morale și cunoașterea despre procesul dezvoltării embrionare ale societății se schimbă. În S.U.A., înainte de decizia Curții Supreme din 1973 care a permis avortul la cerere, embrionii în faza de dezvoltare erau considerați persoane nenăscute. Acum, chiar și un fetus care ar putea supraviețui pe cont propriu în afara pântecului mamei poate fi avortat legal, în anumite circumstanțe medicale. Acest lucru demonstrează că nu considerăm că un copil nenăscut e o ființă umană reală.

Știința ne spune că viața umană începe în momentul concepției. Din momentul în care are loc fertilizarea, alcătuirea genetică a copilului e deja completă. Genul a fost deja determinat, împreună cu înălțimea, părul, ochii și culoarea pielii. Singurul lucru de care are nevoie embrionul pentru a deveni o ființă complet funcțională e timpul de creștere și dezvoltare.

Și mai important, Dumnezeu ne descoperă în Cuvântul Său că nu numai că viața începe în momentul concepției, ci El cunoaște cine suntem chiar înainte de acest moment (Ieremia 1.5). Împăratul David a spus următorul lucru privitor la rolul lui Dumnezeu în concepție: „Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele … Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele." (Psalmul 139.13, 16)

Societatea caută în mod continuu să deprecieze viața copilului nenăscut, creându-și propriile definiții cu privire la umanitate bazate pe păreri distorsionate despre moralitate. Însă lucrul care nu poate fi negat e că viața începe la creație, și omul e creat de îndată ce e conceput. Dumnezeu e prezent la crearea noastră; El e, de fapt, Creatorul nostru. Valoarea noastră ca ființe umane create după chipul Său e concepută chiar înainte să fim noi concepuți.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ne învață Biblia că viața începe în momentul concepției?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries