settings icon
share icon
Întrebare

Cum trebuie să arate viața de creștin?

Răspuns


Viața de creștin trebuie să fie o viață trăită prin credință. Prin credință intrăm în viața de creștin și tot prin credință o trăim. Când începem viața de creștin venind la Cristos pentru iertarea păcatelor, înțelegem că ceea ce căutăm nu poate fi obținut prin niciun alt mijloc, decât prin credință. Nu putem câștiga accesul în cer prin fapte, pentru că nimic din ceea ce am putea face nu ar fi suficient. Cei care cred că pot obține viața veșnică prin ținerea poruncilor și regulilor – o listă de lucruri care trebuie sau nu făcute – neagă ceea ce ne învață în mod clar Biblia. „Și că nimeni nu este socotit neprihănit înaintea lui Dumnezeu prin Lege este învederat, căci «cel neprihănit prin credință va trăi».” (Galateni 3.11) Fariseii din zilele lui Isus L-au respins pe Cristos pentru că le-a spus tocmai acest adevăr, că toate faptele lor drepte nu aveau nicio valoare și că numai credința în Mesia lor i-ar salva.

În Romani 1, Pavel spune că Evanghelia lui Isus Cristos este puterea care ne salvează, Evanghelia fiind vestea bună că toți cei care cred în El vor avea viața veșnică. Când începem viața de creștin, prin credința în această veste bună, vedem cum credința noastră crește, pe măsură ce ajungem să cunoaștem tot mai mult despre Dumnezeul care ne-a salvat. Evanghelia lui Cristos în adevăr ni-L revelează pe Dumnezeu pe măsură ce în viața noastră ne apropiem tot mai mult de El în fiecare zi. Romani 1.17 spune: „Deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu prin credință și care duce la credință, după cum este scris: «Cel neprihănit va trăi prin credință.»” Așadar din viața de creștin face parte citirea și studierea sârguincioasă a Cuvântului, însoțite de rugăciune pentru înțelegere și înțelepciune și pentru o relație mai apropiată și mai intimă cu Dumnezeu prin Duhul Sfânt.

Viața de creștin trebuie să fie și una de moarte față de sine, pentru a trăi o viață prin credință. Pavel le-a spus galatenilor: „Am fost răstignit împreună cu Cristos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.” (Galateni 2.20) A fi răstignit împreună cu Cristos înseamnă că socotim că natura noastră veche este pironită pe cruce și alegem să trăim în noua natură, care este a lui Cristos (2 Corinteni 5.17). El, care ne-a iubit și a murit pentru noi, acum trăiește în noi, și viața pe care o trăim este prin credința în El. A trăi viața de creștin înseamnă să ne jertfim propriile dorințe, ambiții și glorii și să le înlocuim cu cele ale lui Cristos. Putem face acest lucru numai prin puterea Lui, prin credința pe care ne-o dă prin harul Lui. Din viața de creștin face parte rugăciunea în acest scop.

Viața de creștin trebuie, de asemenea, să persevereze până la final. Evrei 10.38-39 abordează această chestiune citând din profetul vechi-testamentar Habacuc: „Și cel neprihănit va trăi prin credință, dar, dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găsește plăcere în el.” Dumnezeu nu e mulțumit de cineva care „dă înapoi” de la El după ce și-a luat un angajament, dar cei care trăiesc prin credință nu vor da înapoi niciodată, fiindcă sunt păstrați de Duhul Sfânt care ne asigură de faptul că vom continua împreună cu Cristos până la sfârșit (Efeseni 1.13-14). Scriitorul cărții Evrei continuă prin confirmarea acestui adevăr în versetul 39: „Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credință pentru mântuirea sufletului.” Credinciosul adevărat este unul care crede până la sfârșit.

Așadar viața de creștin e una trăită prin credința în Dumnezeul care ne-a salvat, care ne capacitează și ne pecetluiește pentru cer și prin ale cărui rugăciuni suntem păstrați pentru totdeauna. Viața de credință de fiecare zi sporește și se consolidează pe măsură ce Îl căutăm pe Dumnezeu în Cuvântul Lui și prin rugăciune și ne unim cu alți creștini al căror scop, la fel ca al nostru, este asemănarea cu Cristos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum trebuie să arate viața de creștin?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries