settings icon
share icon
Întrebare

A fost Isus vegetarian? Ar trebui un creştin să fie vegetarian?

Răspuns


Isus nu a fost vegetarian. Biblia relatează că Isus a mâncat peşte (Luca 24.42-43) şi miel (Luca 22.8-15). Isus a hrănit în mod miraculos mulţimile cu peşte şi pâine, lucru ciudat pentru El de făcut dacă ar fi fost vegetarian (Matei 14.17-21). Într-o vedenie arătată apostolului Petru, Isus a declarat că toate mâncărurile sunt curate, inclusiv animalele (Fapte 10.10-15). După potopul din vremea lui Noe, Dumnezeu i-a permis omenirii să mănânce carne (Genesa 9.2-3). Dumnezeu nu a anulat niciodată această permisiune.

Acestea fiind spuse, nu e nimic greşit ca un creştin să fie vegetarian. Biblia nu ne-a poruncit să mâncăm carne. Nu e nimic rău în a ne abţine să mâncăm carne. Ceea ce spune Biblia este că nu ar trebui să le impunem altor oameni convingerile noastre cu privire la acest aspect sau să-i judecăm în funcţie de ceea ce mănâncă sau nu mănâncă. Romani 14.2-3 ne spune: „Unul crede că poate să mănânce de toate; pe când altul, care este slab, nu mănâncă decât verdeţuri. Cine mănâncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă; şi cine nu mănâncă să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.”

Din nou, după potop, Dumnezeu i-a dat omenirii permisiunea să mănânce carne (Genesa 9.3). În Legea Vechiului Testament, naţiunii lui Israel i s-a poruncit să nu mănânce anumite mâncăruri (Leviticul 11.1-47), dar nu a existat niciodată vreo poruncă împotriva mâncatului cărnii. Isus a declarat toate mâncărurile, inclusiv toate felurile de carne, curate (Marcu 7.19). Ca în orice situaţie, fiecare creştin ar trebui să se roage pentru călăuzire cu privire la ceea ce vrea Dumnezeu ca el să mănânce. Orice hotărâm să mâncăm este acceptabil în faţa lui Dumnezeu, atâta timp cât Îi mulţumim că ni l-a dat (1 Tesaloniceni 5.18). „Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10.31). EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

A fost Isus vegetarian? Ar trebui un creştin să fie vegetarian?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries