settings icon
share icon
Întrebare

Vom putea noi să ne întâlnim în Rai şi să ne recunoaştem acolo prietenii şi familia?

Răspuns


Mulţi oameni spun că primul lucru pe care ar vrea să îl facă atunci când vor ajunge în Rai va fi să îşi reîntâlnească prietenii şi familia. Nu credem că acest lucru se va întâmpla. Da, credem ca în Rai vom fi în măsură să îi vedem, să îi recunoaştem şi să petrecem timp cu prietenii şi familiile noastre. În veşnicie, va fi suficient timp pentru acest lucru. Cu toate acestea, nu credem că acesta va fi principalul nostru scop în Rai. Credem că vom fi cu mult mai ocupaţi să Îl slăvim şi să ne închinăm lui Dumnezeu şi să ne bucurăm de minunăţiile Raiului pentru a fi îngrijoraţi de reunirea familiilor noastre imediat ce vom ajunge acolo.

Ce spune însă Biblia despre acest subiect? Când pruncul lui David a murit ca urmare a păcatului lui David cu Bat-Şeba, după perioada de plângere, David a spus: “Acum, când a murit, pentru ce să mai postesc? Pot să-l întorc în viaţă? Eu mă voi duce la el, dar el nu se va întoarce la mine.” (2 Samuel 12:23). David a presupus că în Rai, el va putea să îşi recunoască fiul, în ciuda faptului că a murit atât de devreme în copilărie. Biblia arată că la sosirea în Rai, “vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este” (1 Ioan 3:2). 1 Corinteni 15:42-44 descrie felul cum vor fi trupurile noastre înviate: “Aşa este şi învierea morţilor. Trupul este sămănat în putrezire, şi înviază în neputrezire; este semănat în ocară, şi înviază în slavă; este semănat în neputinţă, şi înviază în putere. Este semănat trup firesc, şi înviază trup duhovnicesc. Dacă este un trup firesc, este şi un trup duhovnicesc.”

La fel cum trupurile noastre pământeşti au fost la fel ca al primului om, Adam (1 Corinteni 15:47a) tot astfel trupurile noastre înviate, cereşti, vor fi asemănătoare lui Hristos (1 Corinteni 15:47b). “Şi după cum am purtat chipul celui pământesc, tot aşa vom purta şi chipul Celui ceresc. Căci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, să se îmbrace în neputrezire, şi trupul acesta muritor să se îmbrace în nemurire” (1 Corinteni 15:49,53). Mulţi oameni L-au recunoscut pe Domnul Iisus după învierea Sa (Ioan 20:16, 20; 21:12; 1 Corinteni 15:4-7). Aşadar, dacă Iisus a putut fi recunoscut în Trupul Său înviat, nu vedem motive pentru care situaţia noastră ar fi diferită. Faptul că vom fi în măsură să ne revedem şi să ne recunoaştem în Cer pe cei care ne sunt dragi este unul dintre aspectele glorioase ale Raiului – însă Raiul este cu mult mai mult bucuria de a-L vedea pe Dumnezeu decât oricare din dorinţele noastre. Ce plăcere va fi să ne revedem cu cei pe care îi iubim aici dar mai ales să ne închinăm şi să Îl slăvim pe Dumnezeu alături de cei dragi pentru toată veşnicia.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Vom putea noi să ne întâlnim în Rai şi să ne recunoaştem acolo prietenii şi familia?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries