settings icon
share icon
Întrebare

Unde este cerul?

Răspuns


Cerul e în mod sigur un loc real. Biblia vorbește în mod precis despre existența cerului – și despre accesul în cer prin credința în Isus Cristos – însă nu sunt versete care să ne dea o locație geografică. Răspunsul scurt la această întrebare este „cerul e locul în care este Dumnezeu". Cerul la care face referire această întrebare e numit „al treilea cer" și „rai" în 2 Corinteni 12.1-4, unde apostolul Pavel vorbește despre un om viu care a fost „răpit " la cer și nu a fost în stare să-l descrie. Cuvântul grecesc pentru „răpit" e folosit și în 1 Tesaloniceni 4.17, când e descrisă Răpirea, unde credincioșii vor fi răpiți, ca să fie cu Domnul. Aceste pasaje au dus la concluzia că cerul e mai sus de spațiul atmosferic al pământului și mai sus de stele.

Însă pentru că Dumnezeu e duh, „cerul" nu poate însemna un lor îndepărtat de noi, în care locuiește. Despre zeii grecești se credea că își petrec majoritatea timpului departe de pământ, într-un fel de echivalent ceresc pentru Bahamas, însă Dumnezeul Bibliei nu e așa. El e întotdeauna lângă noi când Îl chemăm (Iacov 4.8) și suntem încurajați să „ne apropiem" de El (Evrei 10.1, 22). E de la sine înțeles că „cerul" unde locuiesc sfinții și îngerii trebuie socotit un fel de loc fizic, pentru că sfinții și îngerii, ca creaturi ale lui Dumnezeu, există în spațiu și în timp. Dar când despre Creator se spune că este „în cer", ideea este că El există într-un plan diferit de al nostru, nu într-un loc diferit.

Faptul că Dumnezeul din ceruri e întotdeauna aproape de copiii Lui de pe pământ e un lucru exprimat în toată Biblia. Noul Testament menționează cerul cu o frecvență considerabilă. Însă chiar și așa, lipsește descrierea detaliată a locului în care se află. Poate că Dumnezeu a îmbrăcat intenționat locația lui în mister, fiindcă e mult mai important să ne concentrăm asupra Dumnezeului cerului decât asupra descrierii sau a locației lui. E mai important să știm „cu ce scop" decât „unde". Noul Testament se concentrează asupra scopului cerului mai mult decât pe a ne spune cum e acesta sau unde este. Am văzut că iadul e pentru despărțire și pedeapsă (Matei 8.12, 22.13). Cerul, pe de altă parte, e pentru părtășie și bucurie veșnică și, mai important, pentru închinare în jurul tronului lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Unde este cerul?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries