settings icon
share icon
Întrebare

Profețește Biblia despre un singur guvern mondial și o singură monedă mondială în vremurile sfârșitului?

Răspuns


Biblia nu folosește sintagma „un singur guvern mondial” sau „o singură monedă mondială” cu referire la vremurile sfârșitului. Însă ne oferă dovezi ample care ne permit să tragem concluzia că ambele vor exista sub domnia lui Anticrist din zilele din urmă.

În vedenia lui apocaliptică din cartea Apocalipsa, apostolul Ioan vede „Fiara”, numită și Anticrist, ridicându-se din mare. Această fiară are șapte capete și zece coarne (Apocalipsa 13.1). Combinând această vedenie cu cea similară a lui Daniel (Daniel 7.16-24), putem concluziona că un fel de sistem politic mondial va fi inaugurat de fiară, cel mai puternic „corn”, care îi va înfrânge pe trei dintre cei zece împărați și va purta război împotriva creștinilor. Confederația celor zece națiuni e văzută și în chipul statuii descrise de Daniel în Daniel 2.41-42. În această vedenie, ultimul guvern al lumii constând din zece entități e reprezentat de cele zece degete de la picioare ale statuii. Oricine vor fi acestea zece și oricum ar veni la putere, Scriptura arată clar că fiara se va ridica la putere din mijlocul lor și va deveni cel mai proeminent împărat între ei. În final, ceilalți împărați îi vor face voia.

Ioan îl descrie pe conducătorul acestui vast imperiu ca având putere și mare autoritate, care îi este dată de Satan însuși (Apocalipsa 13.2). El primește închinare de la „tot pământul” (13.3-4) și are autoritate peste „orice norod, peste orice limbă și peste orice neam” (13.7). Din această descriere, e logic să presupui că această persoană este conducătorul unui guvern unic mondial care e recunoscut ca fiind suveran peste toate celelalte guverne. E greu de imaginat cum guverne atât de diverse cum sunt cele aflate la putere în ziua de azi se vor supune de bunăvoie unui singur conducător și există multe teorii cu privire la acest subiect. O idee este că dezastrele și ciumele descrise în Apocalipsa ca fiind judecățile peceților și ale trâmbițelor (capitolele 6-11) vor fi atât de devastatoare și vor crea o criză globală atât de monumentală, încât oamenii vor accepta pe oricine va promite ușurare.

Odată întărit la putere, fiara (Anticristul) și puterea din spatele lui (Satan) vor acționa pentru a stabili un control absolut asupra tuturor oamenilor de pe pământ. Scopul lor adevărat e să primească închinarea pe care a cătat-o Satan de când a fost aruncat afară din cer (Isaia 14.12-14). O modalitate prin care vor realiza acest lucru este prin controlarea întregului comerț, unde intră în scenă ideea unei monede globale unice. Apocalipsa 13.16-17 descrie un fel de semn satanic care va fi cerut pentru a putea cumpăra și vinde. Oricine va refuza semnul nu va putea cumpăra mâncare, îmbrăcăminte sau alte necesități. Fără îndoială că majoritatea oamenilor din lume vor accepta semnul pentru simpla supraviețuire. Versetul 16 arată clar că va fi un sistem universal în care toți oamenii, bogați sau săraci, mari și mici, vor purta semnul pe mâna sau pe fruntea lor. Există multă speculație despre cum anume va fi atașat acest semn, dar tehnologiile care sunt disponibile chiar acum pot îndeplini acest lucru cu ușurință.

Cei lăsați în urmă după Răpirea Bisericii vor avea în față o alegere teribil de grea – să accepte semnul fiarei pentru a supraviețui sau să înfrunte înfometarea și persecuție teribilă din partea lui Anticrist și a urmașilor lui. Însă cei care vor veni la Cristos în acele vremuri, cei ale căror nume sunt scrise în cartea vieții Mielului (Apocalipsa 13.8), vor alege să îndure, chiar până la martiraj.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Profețește Biblia despre un singur guvern mondial și o singură monedă mondială în vremurile sfârșitului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries