settings icon
share icon
Întrebare

A fost vreunul dintre ucenici căsătorit?

Răspuns


Știm cu certitudine că Petru era căsătorit pentru că avea o soacră (Matei 8:14). Apostolul Pavel, care nu era căsătorit, i-a întrebat pe corinteni dacă nici el nu avea dreptul să-și ia o soție credincioasă (1 Corinteni 9:5), la fel ca și "ceilalți apostoli și frații Domnului și Chifa [Petru]". De aici, putem presupune că Petru nu era singurul care era căsătorit.

Din faptul că unii dintre ucenici erau căsătoriți, putem concluziona că este corect ca slujitorii să se căsătorească și că doctrina romano-catolică a celibatului clerului este contrară exemplului apostolic. Romano-catolicii pretind că Petru este capul Bisericii, iar Papa, în opinia lor, este succesorul acestui apostol. Cu toate acestea, ei susțin că este greșit ca preoții să se căsătorească. Dacă acest lucru este adevărat, de ce nu l-a respins Hristos imediat pe Petru din calitatea de apostol pentru că avea soție? Cât de remarcabil este faptul că el a fost pus drept cap al Bisericii și ca exemplu și model pentru toți cei care urmau să-i urmeze. Dar un cler celibatar este o tradiție și o lege umană și este contrară Noului Testament (1 Timotei 3:2-5). Faptul că Petru a avut o soție nu a fost o piedică pentru ca el să fie apostol este limpede, iar căsătoria a fost declarată în mod expres ca fiind "ţinută în toată cinstea", fără a se face nicio excepție pentru cler (Evrei 13:4).

În cele din urmă, putem concluziona că este la fel de acceptabil ca misionarii să se căsătorească și să își ia soțiile cu ei pe câmpul de misiune. Apostolii au fost misionari și și-au petrecut viața în națiuni păgâne, așa cum fac și acum misionarii. De asemenea, ar trebui să observăm că există încă oameni ca Pavel care pot face mai mult bine fără să fie căsătoriți. Există circumstanțe ca ale lui în care nu este recomandabil să te căsătorești și nu există nicio îndoială că Pavel considera starea de a fi necăsătorit pentru un misionar ca fiind preferabilă și recomandabilă.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

A fost vreunul dintre ucenici căsătorit?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries