settings icon
share icon
Întrebare

În ce fel va fi trupul înviat diferit de cel prezent?

Răspuns


În prima lui scrisoare către Biserica din Corint, Pavel discută marile deosebiri între trupul nostru pământesc și cel înviat (vezi 1 Corinteni 15.35-37). Punând în contrast trupul nostru pământesc cu splendoarea trupului nostru ceresc (înviat), Pavel spune: „Trupul este semănat în putrezire și înviază în neputrezire; este semănat în ocară și înviază în slavă; este semănat în neputință și înviază în putere. Este semănat trup firesc și înviază trup duhovnicesc.” (1 Corinteni 15.42-44, sublinierea adăugată) Pe scurt, trupul nostru înviat este spiritual, nu poate putrezi și înviază în slavă și putere.

Prin primul Adam primim trupul natural, potrivit perfect pentru un mediu pământesc. Totuși, el e supus putrezirii ca și consecință a Căderii. Datorită neascultării, omenirea devine muritoare. Îmbătrânirea, deteriorarea și în cele din urmă moartea ne afectează acum pe toți. Din țărână am venit și în țărână ne întoarcem (Genesa 3.19, Eclesiastul 3.20). Trupul nostru înviat, pe de altă parte, va fi „înviat în neputrezire”. Nu va experimenta niciodată boala, degradarea, deteriorarea sau moartea. Și „când trupul acesta supus putrezirii se va îmbrăca în neputrezire ... atunci se va împlini cuvântul care este scris: «Moartea a fost înghițită de biruință.»” (1 Corinteni 15.54)

Ca rezultat al Căderii, suntem „semănați în ocară”. Inițial am fost făcuți perfecți și după chipul lui Dumnezeu (Genesa 1.27), dar păcatul a adus dezonoare. Totuși, credincioșii au promisiunea că trupul lor imperfect și dezonorat într-o zi va fi înviat în slavă. Eliberat de restricțiile impuse de păcat, trupul nostru înviat va fi onorabil și perfect potrivit pentru a-I fi pe plac și a-I aduce laudă Creatorului nostru toată veșnicia.

Trupul nostru din prezent e, de asemenea, caracterizat de slăbiciune și debilitate. „Templul” nostru pământesc e incontestabil fragil și susceptibil abundenței de boli care fac ravagii în omenire. Suntem, de asemenea, slăbiți de păcat și ispite. Totuși, într-o zi, trupul nostru va fi înviat în putere și glorie, și nu va mai fi supus defectelor și fragilității care impregnează viața în ziua de azi.

În cele din urmă, trupul înviat va fi unul spiritual. Trupul nostru natural e potrivit pentru trăirea în această lume, dar acesta este singurul tărâm în care putem trăi. „Nu pot carnea și sângele să moștenească Împărăția lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 15.50) După înviere, vom avea un „trup spiritual”, potrivit perfect pentru trăirea în cer. Aceasta nu înseamnă că vom fi doar spirite – spiritele nu au trup – ci că trupul nostru înviat nu va avea nevoie de menținere fizică, nici nu va depinde de mijloace naturale pentru susținerea vieții.

Putem întrezări cum va arăta trupul nostru înviat când ne amintim aparițiile lui Isus de după înviere. Încă avea răni vizibile, și ucenicii Lui Îl puteau atinge fizic, totuși putea călători fără efort și să apară și să dispară după dorință. Putea trece prin pereți și uși, totuși putea mânca și bea și să stea jos și să vorbească. Scriptura ne informează că „trupul stării noastre smerite” va fi „asemenea trupului slavei Sale” (Filipeni 3.21). Într-adevăr, limitările fizice impuse de păcat care împiedică capacitatea noastră de a-L sluji pe deplin aici pe pământ vor trece pentru totdeauna, eliberându-ne să-L lăudăm și să-L slujim și să-L glorificăm pentru eternitate.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

În ce fel va fi trupul înviat diferit de cel prezent?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries