settings icon
share icon
Întrebare

Vom avea trup fizic în cer?

Răspuns


Deși Biblia ne spune puține lucruri despre cum va fi în cer, se pare că cel mai probabil vom avea un trup fizic, deși „fizic” nu în același sens în care îl avem acum. 1 Corinteni 15.52 spune că „morții vor învia nesupuși putrezirii” și că cei care vor fi în viață în momentul întoarcerii lui Cristos „vor fi schimbați”. Isus Cristos este „pârga” celor care au murit (1 Corinteni 15.20, 23). Aceasta înseamnă că El a arătat exemplul și conduce înainte pe cale. 1 Corinteni 15.42 spune că „trupul [nostru] este semănat în putrezire și înviază în neputrezire”. Ca precursori ai învierii credincioșilor, unii oameni au fost înviați în momentul învierii lui Cristos, în Matei 27.52, unde se spune că „trupuri... au înviat”. În Ioan 20.27, Toma a fost invitat să atingă trupul lui Cristos după învierea Lui, așadar e evident că avea un trup solid.

Ne putem aștepta ca trupul înviat al tuturor credincioșilor să fie la fel ca al lui Cristos. Ce adevăr minunat! Biblia nu vorbește specific, dar se pare că vom putea mânca. În Apocalipsa 22.2, Ioan scrie descrie vedenia pe care a avut-o cu starea eternă, în care a văzut că „în mijlocul pieței cetății și pe cele două maluri ale râului, era pomul vieții, rodind douăsprezece feluri de rod și dând rod în fiecare lună...” Aceasta pare să fie anularea pedepsei din Genesa 3, unde Adam și Eva, și de atunci încolo toată omenirea, au primit interdicția de a mânca din acest pom. Cât despre foame, se pare că nu va exista așa ceva. Isaia 49.10 spune că, în împărăția milenară, nu va fi foame sau sete. Acest lucru este spus referitor la oamenii muritori din acea perioadă, nu despre sfinții transformați, însă prin extensie se poate spune că dacă muritorilor aflați pe pământ în timpul Împărăției lui Cristos nu le este foame, cu siguranță nu va fi foamete în cer (vezi și Apocalipsa 7.14-16).

În cele din urmă, Iov a scris că știe în mod sigur că după ce moare și pielea îi va fi trecută de mult, „în TRUP fiind, Îl [va] VEDEA pe Dumnezeu” (Iov 19.26, NTLR – majusculele adăugate pentru evidențiere). Așadar aceasta înseamnă că trupul nostru va fi alcătuit dintr-un fel de carne glorificată. Orice formă am avea, știm că va fi perfectă, fără păcat și fără cusur.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Vom avea trup fizic în cer?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries