settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre transferarea spiritelor?

Răspuns


Ideea „transferării spiritelor" este că un om poate transfera un spirit rău altuia atingându-l sau fiind în preajma lui. Cei care îi învață pe alții acest concept le spun să nu se asocieze cu prieteni sau cu membri din familie care le-ar putea transfera un astfel de spirit. Nu există nicio bază biblică pentru conceptul transferării spiritelor prin atingerea sau aflarea în apropierea altei persoane sau prin orice altă metodă. Bineînțeles, putem fi afectați de atitudinile negative sau de comportamentul păcătos al altora, dar să identifici aceste lucruri ca fiind ființe spirituale care pot fi transferate altora este nebiblic.

Biblia spune că sunt două feluri de ființe spirituale, cele necăzute, sfinții îngeri, și îngerii care l-au urmat pe Satan în rebeliunea lui. Îngerii care nu au păcătuit sunt numiți duhuri slujitoare (Evrei 1.14) și ni se spune că Dumnezeu îi trimite să-i slujească pe cei care vor moșteni mântuirea, adică aceia care cred în Cristos ca Mântuitor. Îngerii care s-au alăturat lui Satan în rebeliunea lui sunt păstrați în întuneric (Iuda 1.6) și constituie cohortele de ființe spirituale (demonii) dedicate răului.

Biblia consemnează un singur caz de demon transferat de la o creatură vie la alta. S-a întâmplat atunci când Isus a transferat legiunea de demoni din omul posedat în turma de porci (Matei 8.28-34). Isus nu a repetat această minune, nici nu i-a avertizat pe ucenicii Săi (sau pe noi) cu privire la transferarea de spirite. Nu e niciun motiv pentru care un om născut din nou care crede în Cristos să se teamă de Satan sau de îngerii lui căzuți. Dacă ne împotrivim lui, va fugi de la noi. „Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă Diavolului, și el va fugi de la voi." (Iacov 4.7) Ca și credincioși adevărați, trupul nostru este templul Duhului Sfânt. Putem avea încredere că Duhul Sfânt nu va tolera vreun demon în templul Său.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre transferarea spiritelor?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries