settings icon
share icon
Întrebare

Cum trebuie să ne trăim viața în lumina revenirii lui Hristos?

Răspuns


Noi credem că revenirea lui Iisus este iminentă, aceasta înseamnând că poate avea loc în orice moment. Noi, alături de apostolul Pavel, așteptăm „fericita nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor Iisus Hristos” (Tit 2:13). Știind că Domnul S-ar putea întoarce azi, unii sunt ispitiți să se oprească din ceea ce fac și doar să Îl „aștepte”.

Totuși, există o mare deosebire între a știi că Iisus S-ar putea întoarce azi și a știi că Se va întoarce azi. Iisus a spus: „Despre ziua aceea și despre ceasul acela nu știe nimeni” (Matei 24:36). Timpul venirii Sale este ceva ce Dumnezeu nu i-a revelat nimănui, de aceea, până când El ne cheamă la Sine, trebuie să continuăm să Îl slujim. În pilda celor zece talanți, stăpânul plecat în călătorie își instruiește slujitorii să lucreze „până mă voi întoarce” (Luca 19:13).

Revenirea lui Hristos este întotdeauna prezentată în Scriptură ca un mare motivator la acțiune, nu ca motiv de a înceta să mai facem ceva. În 1 Corinteni 15:58, Pavel își încheie învățătura despre răpire spunând: „Sporiți totdeauna în lucrul Domnului.” În 1 Tesaloniceni 5:6, Pavel concluzionează o învățătură despre venirea lui Hristos cu următoarele cuvinte: „De aceea, să nu dormim ca ceilalți, ci să veghem și să fim treji.” Intenția lui Iisus pentru noi nu a fost niciodată să ne retragem și să „păzim fortul”. Dimpotrivă, să lucrăm cât timp putem. „Vine noaptea, când nimeni nu mai poate să lucreze” (Ioan 9:4).

Apostolii au trăit și au slujit cu gândul că Iisus S-ar putea întoarce în timpul vieții lor; dacă s-ar fi oprit din munca lor și doar ar fi „așteptat”? Ar fi fost neascultători față de porunca lui Hristos: „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură” (Marcu 16:15), iar Evanghelia nu ar fi fost răspândită. Apostolii au înțeles că revenirea iminentă a lui Iisus însemna că ei trebuie să fie ocupați cu lucrarea lui Dumnezeu. Și-au trăit viețile la maximum, ca și cum fiecare zi ar fi fost ultima. Noi, de asemenea, ar trebui să percepem fiecare zi ca fiind un dar și să o folosim pentru a-I aduce glorie lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum trebuie să ne trăim viața în lumina revenirii lui Hristos?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries