settings icon
share icon
Întrebare

Trăim în vremurile sfârșitului?

Răspuns


Biblia profețește despre multe evenimente care vor avea loc în vremurile din urmă. Aceste evenimente pot fi împărțite în categorii: semne naturale, semne spirituale, semne sociologice, semne tehnologice și semne politice. Ne putem uita la ceea ce spune Biblia despre aceste lucruri și, dacă semnele sunt prezente din abundență, putem fi siguri că, într-adevăr, trăim în vremurile sfârșitului.

Luca 21.11 enumeră câteva semne naturale care se vor întâmpla înainte de a doua venire a lui Isus: „Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete și ciume, vor fi arătări înspăimântătoare și semne mari în cer.” Cu toate că nu trebuie să interpretăm fiecare dezastru natural ca fiind un semn al vremurilor sfârșitului, o sporire a dezastrelor naturale pare să fie o pregătire pentru ceea ce urmează – „durerile nașterii”, cum le-a numit Isus (Matei 24.8).

Biblia înșiră semne spirituale atât pozitive, cât și negative. În 2 Timotei 4.3-4 descoperim că mulți oameni vor urma învățători falși. Vedem acum o creștere în numărul grupurilor cultice, erezii, înșelăciuni și ocultism, mulți alegând să urmeze New Age sau religii păgâne. De partea pozitivă a lucrurilor, Ioel 2.28-29 profețește că va exista o mare revărsare a Duhului Sfânt. Profeția lui Ioel a fost împlinită în ziua Cincizecimii (Fapte 2.16) și vedem încă efectele acelei revărsări în treziri și mișcări creștine conduse de Duhul Sfânt și în predicarea mesajului Evangheliei pe tot pământul.

Împreună cu semnele din domeniul natural și cel spiritual, există semne în societate. Imoralitatea larg răspândită în societatea din zilele noastre este un simptom al rebeliunii omenirii împotriva lui Dumnezeu. Avortul, homosexualitatea, abuzul de droguri și abuzul sexual al copiilor sunt dovada faptului că „oamenii răi și înșelători vor merge din rău în mai rău” (2 Timotei 3.13). Trăim în prezent într-o societate hedonistă și materialistă. Oamenii se iubesc pe ei înșiși – se gândesc mai întâi la interesele lor – și fac ceea ce e drept în ochii lor, toate aceste lucruri și multe altele pot fi văzute în jurul nostru în fiecare zi (vezi 2 Timotei 3.1-4).

Împlinirea unor profeții referitoare la vremurile sfârșitului părea imposibilă până la apariția tehnologiei moderne. Unele dintre judecățile din Apocalipsa sunt mai ușor de imaginat într-o eră nucleară. În Apocalipsa 13, se spune despre Anticrist că va controla comerțul obligându-i pe oameni să accepte semnul fiarei și, având în vedere avansul zilelor noastre în privința tehnologiei cipurilor computerizate, uneltele pe care le va folosi e foarte posibil să fie deja disponibile (Marcu 13.10). Și prin internet, radio și televiziune, Evanghelia poate fi vestită lumii întregi (Marcu 13.10).

Și există semne politice. Restaurarea Israelului în țara lui în 1948 este în mod unic cea mai impresionantă profeție împlinită care demonstrează că trăim în vremurile sfârșitului. La începutul secolului XX, nimeni nu ar fi visat că Israelul se va întoarce în țara lui, darămite să ocupe Ierusalimul. Ierusalimul este în mod sigur în centrul geopoliticii și se împotrivește singur multor dușmani; Zaharia 12.3 confirmă acest fapt: „În ziua aceea, voi face din Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele. Toți cei ce o vor ridica vor fi vătămați și toate neamurile pământului se vor strânge împotriva lui.”Matei 24.6-7 prevestește că „un neam se va scula împotriva altui neam, și o împărăție, împotriva altei împărății”. „Războaiele și veștile de războaie” sunt caracteristici clare ale epocii prezente.

Acestea sunt doar câteva dintre semnele pe care le experimentăm la sfârșitul vremurilor. Sunt multe altele. Dumnezeu ne-a dat aceste profeții pentru că nu vrea ca nimeni să piară, și întotdeauna dă o amplă avertizare înainte să-Și reverse mânia (2 Petru 3.9).

Trăim oare în vremurile sfârșitului? Nimeni nu știe când Isus Se va întoarce, dar Răpirea poate avea loc în orice moment. Dumnezeu va confrunta păcatul fie prin har, fie prin mânie. Ioan 3.36 spune: „Cine crede în Fiul are viața veșnică, dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.” cei care nu Îl primesc pe Isus Cristos ca Salvator al lor vor rămâne sub mânia Domnului.

Vestea bună e că nu e prea târziu să alegi viața veșnică. Tot ceea ce se cere este acceptarea, prin credință, a darului harului, fără plată, din partea lui Dumnezeu. Nu poți face nimic să câștigi harul; Isus a plătit prețul pentru tine (Romani 3.24). Ești gata de întoarcerea Domnului? Sau vei experimenta mânia Lui?

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Trăim în vremurile sfârșitului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries