settings icon
share icon
Întrebare

Ce este teologia practică?

Răspuns


Teologia practică, așa cum îi spune numele, este studiul teologiei într-un mod care are scopul de a o face folositoare sau aplicabilă. Un alt mod de a spune este că e studiul teologiei în așa fel încât să poată fi folosită și să fie relevantă în chestiunile zilnice. Un seminar descrie Programul lui de Teologie Practică ca fiind „dedicat aplicării practice a perspectivelor teologice” și că „în general include subdisciplinele de teologie pastorală, omiletică și educație creștină, printre altele”. Un alt seminar consideră că scopul teologiei practice este de a ajuta la pregătirea studenților pentru a transpune cunoașterea dobândită în lucrare de slujire eficientă a oamenilor. Aceasta implică atât viața personală și de familie, cât și lucrarea de administrare și cea educațională din biserică. Cei de la seminar afirmă că scopul teologiei practice este de a dezvolta comunicatori eficienți ai Scripturii care au viziune pentru creșterea spirituală a credincioșilor în timp ce sunt conducători slujitori.

Unii consideră că teologia practică e pur și simplu un nume mai tehnic pentru doctrina vieții creștine. Accentul ei cade pe felul în care toată învățătura Scripturii trebuie să influențeze felul în care trăim astăzi în lumea aceasta. Evidențierea teologiei practice nu înseamnă simpla contemplare sau înțelegere a doctrinelor teologice, ci a trece dincolo de aceasta pentru a aplica acele doctrine în viața de creștin de zi cu zi, astfel încât să „ne aducem contribuția ca lumea să devină ceea ce a intenționat Dumnezeu ca ea să fie”.

Premisa din spatele programelor de teologie practică este că liderii creștini viitori trebuie să fie echipați nu numai cu cunoaștere teologică, ci și cu îndemânările profesionale necesare pentru a sluji eficient în lumea modernă. Adesea aceste programe folosesc predicarea, educația creștină, consilierea și programele de instruire pentru a asigura oportunități de echipare și pregătire a viitorilor lideri creștini.

English
Înapoi la pagina de început în limba Română
Ce este teologia practică?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries