settings icon
share icon
Întrebare

Care este definiția unei teocrații?

Răspuns


O teocrație este o formă de guvernare care este condusă de Dumnezeu sau de o persoană sau persoane care pretind că guvernează prin autoritate divină. Cuvântul teocrație este un cuvânt compus folosind theos (în greacă, "Dumnezeu") și -crație ("regulă, putere sau guvernare"). Națiunea lui Israel trebuia să fie o teocrație, dar ei au respins conducerea lui Dumnezeu asupra lor, iar Dumnezeu le-a dat în schimb regi umani (1 Samuel 8:4-9). Dumnezeu l-a ales pe Saul ca să fie primul rege al lui Israel, iar el a fost înlocuit de David. David a domnit prin autoritate divină și, în ciuda eșecului și a păcatului său, a fost acceptat de Dumnezeu. Lui David i s-a promis că Dumnezeu va pune după el "Sămânța" sa și că casa lui David va fi întemeiată pentru totdeauna (2 Samuel 7:12-16). Sămânța (sau Fiul) lui David se referă la Mesia, care este Domnul Isus Hristos (Marcu 10:47).

Am asistat la ascensiunea și căderea mai multor așa-zise teocrații de-a lungul istoriei. Un exemplu este Sfântul Imperiu Roman, care cuprindea popoarele vorbitoare de limbă germană și nordul Italiei, în timpul Evului Mediu. Sfântul Imperiu Roman a început în anul 800 d.Hr., odată cu încoronarea papală a lui Carol cel Mare ca împărat. Conducătorii Sfântului Imperiu Roman au considerat că supraveghează o teocrație, în sensul că puterea guvernului era contopită cu cea a Bisericii Romano-Catolice.

Nu va exista o teocrație adevărată pe pământ până la domnia de o mie de ani a lui Isus Hristos. În timpul Mileniului, Fiul lui David va domni de la Ierusalim într-un mod drept și neprihănit (Psalmul 72:1-11; Isaia 11; Apocalipsa 20:4-6). În acel moment, "locuința lui Dumnezeu este cu oamenii și El va locui cu ei. Ei vor fi poporul Său, iar Dumnezeu Însuși va fi cu ei și va fi Dumnezeul lor" (Apocalipsa 21:3).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este definiția unei teocrații?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries