settings icon
share icon
Întrebare

E în regulă să-ți faci un tatuaj dacă are tematică creștină?

Răspuns


Pentru ideea de ansamblu, te rugăm să citești articolul nostru „What does the Bible say about tattoos and body piercings? (Ce spune Biblia despre tatuaje și tăieturi pentru inele agățate de corp?)" Dincolo de subiectul general al acestui articol stă întrebarea referitoare la tatuajele cu tematică creștină. Se aplică aceleași principii și tatuajelor cu tematică creștină cum sunt crucea, sloganele creștine, versetele biblice? Unii creștini au descoperit că purtarea tatuajelor le oferă mai multă credibilitate și, prin urmare, mai multe posibilități de evanghelizare printre anumite grupuri de oameni. Așadar, ce putem spune despre tatuajele creștine?

Evident că un tatuaj cu cruce e „mai bun" decât unul cu un craniu în flăcări, cu o femeie dezbrăcată sau cu un demon. Purtarea unui tatuaj care spune „Isus mântuiește" poate într-adevăr porni discuții cu oamenii care nu s-ar apropia niciodată de un predicator îmbrăcat în hainele tradiționale. Unii fac referire la Apocalipsa 19.16, cu înțelesul că Domnul Isus e posibil să aibă un tatuaj pe coapsă: „Împăratul împăraților și Domnul domnilor". Întrebarea nu e neapărat „E păcat să-ți faci tatuaj?", ci: „E bine și necesar să-mi fac tatuaj?" 1 Corinteni 10.23 afirmă: „Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate zidesc." Tatuajele creștine pot fi „permisibile", însă sunt ele benefice și constructive?

În 1 Corinteni 9.22-23, Pavel exclamă: „M-am făcut tuturor totul, ca, oricum, să-i mântuiesc pe unii dintre ei. Fac totul pentru Evanghelie." Să te faci tuturor totul probabil că e singurul motiv bun pentru a-ți face un tatuaj creștin. Dacă a avea un tatuaj într-adevăr deschide uși pentru evanghelizare care altfel ar fi închise, atunci se pare că a-ți face tatuaje creștine se „califică" conform cu criteriul lui Pavel de a „te face tuturor totul". În același timp, cu toată onestitatea, e greu de închipuit un scenariu în care faptul că ai tatuaj să-ți ofere o posibilitate mai mare de evanghelizare. Dacă un om nu va asculta din cauza lipsei unui tatuaj, e foarte puțin probabil că va asculta într-adevăr din cauza prezenței unui tatuaj.

Acestea fiind spuse, concluzia biblică care reiese e că tatuajele creștine sunt permisibile, dar e foarte îndoielnic că pot fi considerate benefice sau constructive. Creștinul care se gândește să-și facă tatuaj trebuie să se roage pentru înțelepciune (Iacov 1.5) și să-I ceară Domnului să-i dea motivații curate și discernământ.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

E în regulă să-ți faci un tatuaj dacă are tematică creștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries