settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă că Dumnezeu este Tatăl orfanilor?

Răspuns


Psalmul 68.5 spune: „El este Tatăl orfanilor, Apărătorul văduvelor, El, Dumnezeu, care locuiește în Locașul Lui cel Sfânt.” Dintre toate modurile pe care Domnul Dumnezeul cel Atotputernic le-ar fi putut alege pentru a Se relaționa la omenire, El a ales limbajul familiei. S-ar fi putut descrie pe Sine ca fiind un Dictator binevoitor, un Șef bun sau un Proprietar răbdător. În schimb, a ales cuvântul Tată.

S-a prezentat ca Tată pentru că cu toții știm ce este și ce face un tată. Chiar dacă nu am avut un tată pământesc care să ne trateze bine, știm în mod natural cum trebuie să fie un tată bun. Dumnezeu a pus această înțelegere în inima noastră. Cu toții avem nevoia de a fi iubiți, prețuiți, protejați și apreciați. În mod ideal, un tată pământesc va îndeplini aceste nevoi. Dar chiar dacă nu face acest lucru, Dumnezeu în schimb îl va face. Isus i-a învățat pe ucenicii Lui să Se adreseze lui Dumnezeu ca Tată (Luca 11.2). În toată Scriptura, Dumnezeu descrie dragostea Lui pentru noi ca fiind cea a unui părinte grijuliu (Isaia 49.15, Ioan 16.26-27, 2 Corinteni 6.18). Deși deține caracteristicile atât ale unui tată, cât și ale unei mame (Isaia 66.13), El alege cuvântul masculin pentru că acesta denotă și tărie, protecție și purtare de grijă de cele necesare (Psalmul 54.4).

Dumnezeu are un loc special în inima Lui pentru orfani și cei fără tată (Deuteronomul 24.20, Ieremia 49.11, Iacov 1.27). Psalmul 27.10 spune: „Căci tatăl meu și mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primește.” Dumnezeu știe că de multe ori tații pământești au fost absenți sau nu și-au făcut treaba (Efeseni 6.4). El Se oferă să îndeplinească rolul unui Tată (Ioan 6.37, Deuteronomul 1.31). El ne invită să apelăm la El când avem o problemă (Psalmul 50.15), să aruncăm îngrijorările noastre asupra Lui (1 Petru 5.7), să ne bucurăm de compania Lui (1 Corinteni 1.9, Psalmul 116.1, 1 Ioan 5.14). El întruchipează pentru noi caracteristicile pe care le-a avut în minte când a conceput rolul de tată. Deși de multe ori tații pământești nu trăiesc conform idealului, Dumnezeu promite că, în El, nimeni nu trebuie să fie lipsit de un Tată perfect.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă că Dumnezeu este Tatăl orfanilor?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries