settings icon
share icon
Întrebare

Este sufletul omenesc muritor sau nemuritor?

Răspuns


Fără niciun dubiu sufletul omenesc este nemuritor. Acest lucru apare clar în multe pasaje din Biblie, atât în Vechiul cât și în Noul Testament: Psalmul 22:26; 23:6; 49:7-9; Eclesiastul 12:7; Daniel 12:2-3; Matei 25:46; și 1 Corinteni 15:12-19. Daniel 12:2 spune: „Mulți dintre cei ce dorm în țărâna pământului se vor scula: unii pentru viața veșnică, și alții pentru ocară și rușine veșnică.” De asemenea, Iisus spune despre cei răi că „vor merge în pedeapsa veșnică, iar cei neprihăniți vor merge în viața veșnică” (Matei 25:46). Folosirea aceluiași cuvânt în limba greacă pentru a face referire atât la „pedeapsă”, cât și la „viață” clarifică faptul că atât cei răi, cât și cei neprihăniți au un suflet veșnic.

Învățătura neîndoielnică a Bibliei este că toți oamenii, fie că sunt mântuiți sau nu, vor exista veșnic, fie în rai, fie în iad. Adevărata viață, sau viața spirituală, nu încetează atunci când trupurile noastre mor. Sufletele noastre trăiesc veșnic, fie în prezența lui Dumnezeu în rai – dacă suntem mântuiți, fie în pedeapsa iadului, dacă respingem darul mântuirii oferit de Dumnezeu. De fapt, promisiunea Scripturii este că nu doar sufletele noastre vor trăi veșnic, ci și că trupurile noastre vor fi înviate. Această speranță a învierii trupului este centrală pentru credința creștină (1 Corinteni 15:12-19).

În vreme ce toate sufletele sunt nemuritoare, este important de amintit că noi nu suntem veșnici, în același fel în care Dumnezeu este veșnic. Dumnezeu este singura ființă cu adevărat veșnică, pentru că este singurul care este fără început sau sfârșit. Dumnezeu a existat dintotdeauna și va continua să existe pentru totdeauna. Orice altă ființă simțitoare, fie ea umană sau angelică, este finită prin faptul că are un început. Sufletele noastre vor fi veșnice din momentul creării noastre, însă Biblia nu susține că sufletele noastre au existat dintotdeauna. Sufletele noastre sunt nemuritoare, pentru că așa au fost create de Dumnezeu, dar ele au un început; a fost un timp când ele nu au existat.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este sufletul omenesc muritor sau nemuritor?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries