settings icon
share icon
Întrebare

Se poate vorbi despre potrivirea de suflete? Are Dumnezeu o anume persoană rezervată pentru căsătoria cu tine?

Răspuns


Biblia nu indică faptul că Dumnezeu ar rezerva pentru fiecare persoană o alta care să îi fie soţ sau soţie, după caz. Este imposibil totuşi să înţelegem pe deplin căile şi modalităţile cum lucrează Dumnezeu. Noi ştim că El ne cunoaşte pe noi încă dinainte ca noi să ne naştem. “Mai bine înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoşteam, şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte, şi te făcusem prooroc al neamurilor.” (Ieremia 1:5). El ştie ce alegeri vom face noi în viaţă şi ştie chiar şi dacă noi ne vom întoarce a El sau nu (Romani 8:29-30). El ştie chiar câte fire de păr avem pe cap (Matei 10:30). Dacă noi ne supunem şi ne predăm întru totul lui Dumnezeu, dacă o să căutăm călăuzirea Lui, El promite că ne va ghida în viaţă. “Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta; Recunoaşte-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările” (Proverbe 3:5-6).

Oamenii fac adesea alegeri care sunt împotriva voii lui Dumnezeu, fie că sunt creştini, fie nu. Prin urmare, dacă Dumnezeu ar fi planificat pentru o persoană să se căsătorească cu o anume persoană, dacă se împotriveşte acestui plan, atunci întreaga viaţă îi va fi marcată şi ruinată. Însă Biblia spune că până şi cel mai “nebun” plan al lui Dumnezeu este cu mult mai înţelept decât cel mai înţelept plan pe care l-ar face oamenii (1 Corinteni 1:25), ceea ce înseamnă că planul lui Dumnezeu nu poate fi ignorat. Când luăm decizia de a-L urma pe Dumnezeu, cred că El va pune în calea noastră oamenii adecvaţi şi situaţiile potrivite pentru ca noi să fim transformaţi şi modelaţi în oamenii pe care El îi doreşte. Chiar dacă un creştin se căsătoreşte cu un necreştin, Dumnezeu are puterea să facă minuni şi să schimbe vieţi. Noi, oamenii, avem abilitatea de a ne băga în situaţiile şi poziţiile cele mai dificile, însă Dumnezeu, în infinita Lui înţelepciune şi în harul Său, poate să ne scoată din aceste necazuri dacă noi Îl căutăm.

Deşi în zilele noastre, aproape toate persoanele se căsătoresc, nu este totuşi voia lui Dumnezeu ca toate persoanele să fie căsătorite. Apostolul Pavel a spus: “Eu aş vrea ca toţi oamenii să fie ca mine; dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul” (1 Corinteni 7:7). Nu există o alegere superioară alteia. Evident că Dumnezeu nu intenţionează pentru nimeni să rămână necăsătorit, pentru că asta ar însemna că El ar intenţiona sfârşitul lumii prin interzicerea reproducerii oamenilor. Şi tot aşa Dumnezeu nu doreşte ca toţi să fie căsătoriţi pentru simplul fapt că El ştie că unor oameni le este mai bine astfel. Toţi Îl slujim pe Dumnezeu în diferite modalităţi. Indiferent de acestea, Dumnezeu vrea ca El să se afle în centrul vieţilor noastre. Dacă noi căutăm călăuzirea Lui, El ne va conduce pe calea pe care doreşte ca noi să mergem şi ne va binecuvânta vieţile pentru a face lucrarea Lui.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Se poate vorbi despre potrivirea de suflete? Are Dumnezeu o anume persoană rezervată pentru căsătoria cu tine?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries