settings icon
share icon
Întrebare

Vor fi literalmente străzi de aur în cer?

Răspuns


Străzile de aur din cer sunt menționate adesea în cântece și în versuri, însă sunt mai greu de găsit în Biblie. De fapt, există un singur pasaj în Scriptură care care face referire la străzile de aur, și acestea sunt în Orașul Sfânt, noul Ierusalim: „Ulița cetății era de aur curat, ca sticla străvezie." (Apocalipsa 21.1, 21) Așadar, ne spune oare acest verset că în cer vor fi literalmente străzi de aur? Și dacă e așa, care este importanța sau semnificația unor străzi într-adevăr de aur?

Cuvântul grecesc tradus cu „aur" e chrusion, care poate însemna „aur, bijuterie de aur sau poleială". Prin urmare, traducerea cu „aur" e potrivită. De altfel greutatea în interpretare vine adesea atunci când oamenii încearcă să stabilească pe care părți ale Bibliei să le considere literale și pe care figurate. O regulă bună de urmat când studiezi Biblia e să consideri totul literal, în afară de cazul în care nu ar avea niciun înțeles. Și în acest capitol al cărții Apocalipsa, Ioan nu lansează termeni descriptivi la întâmplare. La începutul capitolului 21, i se dă o trestie să măsoare cetatea (v. 15) și descrie în mod specific zidul din cer ca fiind compus din jasp și cetatea în sine din aur (v. 18). De asemenea, descrie temeliile zidurilor cetății ca fiind compuse din mai multe pietre prețioase și mărgăritare (v. 19-20). Așadar, având în vedere aceste aspecte specifice, descrierea străzilor de aur se potrivește.

Dacă străzile cerului sunt din aur, care e rostul acestui lucru? Mai întâi de toate, observă starea aurului. Când aurul e descoperit pe pământ, nu e în condiția de dorit pe care bijutierii o caută. Aurul trebuie topit, ca să fie îndepărtate impuritățile, rămânând în urmă doar aur pur. Aurul pe care Ioan l-a văzut în cer era de o așa calitate, încât părea transparent, ca să reflecte lumina pură a gloriei strălucitoare a lui Dumnezeu. Capacitatea lui Dumnezeu de a purifica nu e limitată numai la aur; Dumnezeu i-a curățit pe toți cei care vor intra în cerul Lui prin sângele lui Isus Cristos. „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire." (1 Ioan 1.9) Nu numai că Orașul Sfânt al lui Dumnezeu e unul de curăție prin designul lui, ci așa sunt și locuitorii lui.

Sunt unii erudiți care nu susțin ideea că străzile de aur ale cerului sunt un lucru literal. Însă uitându-ne pur și simplu în textul pe care Dumnezeu ni l-a dat în contextul revelației lui Ioan, nu pare să existe motiv de îndoială. Însă, în veșnicie, atenția noastră nu va fi sub nicio formă concentrată la bogățiile pământești. Cu toate că, pe pământ, omul caută bogății cum e aurul, într-o zi acesta nu va fi nimic mai mult decât un pavaj pentru credincioșii din cer. Indiferent de cât de multe mărgăritare sau materiale prețioase alcătuiesc construcția fizică a cerului, nimic nu va avea vreodată o valoare mai mare decât Dumnezeu, care ne iubește și care a murit ca să ne salveze.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Vor fi literalmente străzi de aur în cer?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries