settings icon
share icon
Întrebare

Cum aş putea şti când sunt îndrăgostit?

Răspuns


Natura noastră umană indică faptul că dragostea nu este altceva decât un sentiment. Adesea noi luăm decizii pe baza sentimentelor şi emoţiilor noastre şi chiar decidem să ne căsătorim pentru că simţim că suntem îndrăgostiţi. Acesta este motivul pentru care aproape jumătate dintre toate căsătoriile care se fac sfârşesc prin divorţ. Biblia ne învaţă că dragostea adevărată nu este o emoţie care vine şi pleacă, ci o decizie. Nu ni se cere doar să iubim pe cei care ne iubesc, ci să îi iubim chiar şi pe cei care ne urăsc, în acelaşi fel cum Hristos îi iubeşte pe toţi oamenii (Luca 6:35). "Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul" (1 Corinteni 13:4-7).

Poate fi uşor să te îndrăgosteşti de o persoană, însă ar trebui să îţi pui câteva întrebări înainte de a dedide dacă “radarul” tău de dragoste te conduce în direcţia corectă. În primul rând, dacă acea persoană este creştină, aceasta însemnând că şi-a încredinţat viaţa lui Hristos şi crede doar în Hristos pentru mântuire. De asemenea, persoanele implicate în acea relaţie trebuie să se întrebe dacă sunt gata să se pună reciproc mai presus de orice alte persoane şi să pună relaţia lor de căsătorie în supunere totală de Dumnezeu. Biblia ne spune că atunci când două persoane decid să se căsătorească, devin un singur trup (Geneza 2:24, Matei 19:5).

Un alt lucru ce trebuie luat în considerare este dacă partenerii sunt gata să se angajeze într-o relaţie de căsătorie. Îl pun ei întotdeauna pe Dumnezeu pe primul loc în viaţa lor şi înainte de orice altceva? Sunt în măsură şi dedicaţi în a-şi pune la lucru timpul şi energia în a susţine şi dezvolta relaţia lor? Sunt reciproc gata să se căsătorească? Nu există o unitate de măsură pentru a stabili când ajunge o persoană să fie îndrăgostită de alta, însă este important să discernem dacă ne urmăm emoţiile sau dacă urmăm voia lui Dumnezeu pentru vieţile noastre.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum aş putea şti când sunt îndrăgostit?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries