settings icon
share icon
Întrebare

Ce este știința creștină?

Răspuns


Știința creștină a fost inițiată de către Mary Baker Eddy (1821-1910), care a adus idei noi privitoare la spiritualitate și sănătate. Inspirată de propria experiență de vindecare din 1866, Eddy a petrecut ani întregi în studiu biblic, rugăciune și în căutarea diferitelor metode de vindecare. Rezultatul a fost un sistem de vindecare pe care ea l-a numit „știință creștină” în 1879. Cartea ei Science and Health with Key to the Scriptures (Știință și sănătate, cu explicația Scripturilor), a deschis un drum nou în înțelegerea legăturii minte-trup-spirit. În continuare, a fondat un colegiu, o biserică, o editură și tipografie și respectatul ziar „The Christian Science Monitor”. Datorită asemănărilor cu alte grupuri, mulți cred că Știința creștină este un cult necreștin.

Știința creștină învață că Dumnezeu – Tată-Mamă pentru toți – este cu totul bun și în întregime spiritual și că toată Creația lui Dumnezeu, inclusiv natura adevărată a fiecărei persoane este în asemănarea spirituală perfectă a Celui divin. Devreme ce Creația lui Dumnezeu este bună, lucrurile rele cum sunt boala, moartea și păcatul nu pot fi parte din realitatea fundamentală. Mai degrabă, aceste rele sunt rezultatul trăirii separat de Dumnezeu. Rugăciunea este calea principală de a veni mai aproape de Dumnezeu și prin care se vindecă bolile umane. Acest lucru este diferit față de Biblie, care învață că omul este născut în păcatul moștenit de la căderea lui Adam și că păcatul ne desparte de Dumnezeu. Fără harul mântuitor al lui Dumnezeu prin moartea lui Cristos pe cruce nu am fi fost niciodată vindecați de forma cea mai gravă de boală – păcatul.

Mai degrabă decât să învețe că Isus vindecă boala noastră spirituală (vezi Isaia 53.5), adepții științei creștine văd lucrarea lui Isus ca pe propria lor paradigmă pentru vindecare, crezând că aceasta demonstrează centralitatea vindecării în ceea ce privește mântuirea. Aceștia se roagă pentru a realiza mai mult din realitatea lui Dumnezeu și dragostea lui Dumnezeu zi de zi și pentru a experimenta și a-i ajuta și pe alții să experimenteze efectele armonizatoare, vindecătoare ale acestei înțelegeri.

Pentru majoritatea adepților științei creștine, vindecarea spirituală este o primă alegere eficientă și, ca rezultat, ei apelează la puterea rugăciunii în locul tratamentului medical. Autoritățile guvernamentale au contestat ocazional această abordare, în special în cazuri în care minorilor li se refuza tratamentul medical. Totuși, nu există vreo politică bisericească menită să mandateze deciziile membrilor cu privire la îngrijirea medicală.

Știința creștină nu are lucrători. Mai degrabă, Biblia și Știință și vindecare sunt pe post de pastor și de predicator. Lecțiile biblice sunt studiate zilnic și citite cu voce tare duminica de către doi membri laici aleși ai fiecărei congregații locale. Bisericile științei creștine țin de asemenea săptămânal întâlniri cu mărturii, în care membrii din congregație relatează experiențe de vindecare și regenerare.

Dintre toate cultele „creștine” existente, „știința creștină” este denumită în modul cel mai nepotrivit. Știința creștină nu este nici creștină, nici bazată pe știință. Știința creștină neagă toate adevărurile fundamentale ale unui sistem „creștin”. De fapt, știința creștină este opusă științei și indică înspre spiritualitatea mistică new-age, drept cale înspre vindecarea fizică și spirituală. Știința creștină trebuie recunoscută și respinsă, ca fiind un cult anticreștin. EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este știința creștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries