settings icon
share icon
Întrebare

Ce este starea intermediară?

Răspuns


„Starea intermediară" este un concept teologic care speculează cu privire la ce fel de trup, dacă e vorba să aibă, vor avea credincioșii în cer, în timp ce așteaptă învierea trupului lor fizic. Biblia prezintă clar că credincioșii decedați sunt cu Domnul (2 Corinteni 5.6-8, Filipeni 1.23). Biblia arată clar și că învierea celor credincioși nu a avut loc încă, însemnând că trupul celor credincioși decedați e încă în mormânt (1 Corinteni 15.50-54, 1 Tesaloniceni 4.13-17). Așadar, întrebarea cu privire la starea intermediară este dacă credincioșii din cer primesc un trup fizic temporar până la înviere sau dacă, până atunci, trăiesc într-o formă spirituală/nontrupească.

Biblia nu ne dă multe detalii cu privire la starea intermediară. Singurul verset care abordează această chestiune specific, dar indirect, este Apocalipsa 6.9: „... am văzut sub altar sufletele celor care fuseseră înjunghiați din pricina Cuvântului lui Dumnezeu și din pricina mărturisirii pe care o ținuseră." În aceste verset, lui Ioan i se dă să-i vadă pe cei care vor fi omorâți din pricina credinței lor în vremurile sfârșitului. În vedenia lui, acei credincioși care fuseseră omorâți sunt sub altarul lui Dumnezeu în cer și sunt descriși ca „suflete". Așadar, din acest verset, dacă e să fie un răspuns biblic pentru starea intermediară, se pare că credincioșii din cer sunt într-o formă spirituală/nontrupească până la înviere.

Cerul care în cele din urmă îi așteaptă pe credincioși e Cerul Nou și Pământul Nou (Apocalipsa 21-22). Cerul va fi într-adevăr un loc fizic. Trupul nostru fizic va fi înviat și glorificat și va fi făcut potrivit perfect pentru veșnicia pe Pământul cel Nou. În momentul de față, cerul e un tărâm spiritual. Se pare, prin urmare, că nu va fi nevoie de trupuri fizice temporare, dacă credincioșii se află într-un cer spiritual. Oricum ar fi starea intermediară, putem fi liniștiți că credincioșii în cer sunt deplin satisfăcuți și se bucură de gloria cerului și se închină măreției Domnului.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este starea intermediară?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries