settings icon
share icon
Întrebare

Ce este spiritualitatea creștină?

Răspuns


Când suntem născuți din nou, primim Duhul Sfânt, care ne pecetluiește pentru ziua răscumpărării (Efeseni 1:13; 4:30). Isus a promis că Duhul Sfânt ne va călăuzi „în tot adevărul” (Ioan 16:13). Parte a acestui adevăr este luarea lucrurilor lui Dumnezeu și aplicarea lor în viața noastră. Când acea aplicare este făcută, credinciosul face alegerea de a-I permite Duhului Sfânt să preia controlul vieții lui. Adevărata spiritualitate creștină se bazează pe măsura în care creștinul născut din nou Îi permite Duhului Sfânt să îi conducă și să-i controleze viața.

Apostolul Pavel le spune credincioșilor să fie plini de Duhul Sfânt. „Nu vă îmbătați de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiți plini de Duh!” (Efeseni 5:18). Timpul verbului este continuu, și acest lucru înseamnă „continuați să fiți plini de Duh”. Plinătatea Duhului înseamnă doar să-I permitem Duhului Sfânt să ne controleze și să nu ne supunem dorințelor firii noastre pământești. În acest pasaj, Pavel face o comparație: când cineva este controlat de vin, este beat și are câteva caracteristici specifice, cum ar fi vorbirea ușuratică, mersul împleticit, luarea unor decizii greșite. Așa cum poți spune că o persoană este beată, datorită caracteristicilor sale, în același fel, un creștin născut din nou care este controlat de Duhul Sfânt va avea alte caracteristici. Găsim aceste caracteristici în Galateni 5:22-23, unde sunt numite „roada Duhului”. Aceasta este adevărata spiritualitate creștină, produsă de Duhul Sfânt, care lucrează în și prin credincios. Acest caracter nu este produs prin propriul efort. Un creștin născut din nou care este controlat de Duhul Sfânt va demonstra o vorbire înțeleaptă, o umblare spirituală consecventă și luare a deciziilor bazate pe Cuvântul lui Dumnezeu.

Astfel, spiritualitatea creștină implică o alegere pe care o facem de a „cunoaște și de a crește” în relația noastră zilnică cu Domnul Isus Hristos, prin supunerea la lucrarea Duhului Sfânt în viața noastră. Acest lucru înseamnă că, fiind credincioși, alegem să păstrăm comunicarea cu Duhul clară, prin mărturisirea păcatelor (1 Ioan 1:9). Când întristăm Duhul prin păcatul nostru (Efeseni 4:30; 1 Ioan 1:5-8) ridicăm o barieră între noi și Dumnezeu. Când ne supunem lucrării Duhului, relația noastră nu este întreruptă (1 Tesaloniceni 5:19). Spiritualitatea creștină este conștientizarea părtășiei cu Duhul lui Hristos, neîntreruptă de firea pământească și de păcat. Spiritualitatea creștină se dezvoltă când credinciosul născut din nou alege în mod constant și continuu să se supună lucrării Duhului Sfânt.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este spiritualitatea creștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries