settings icon
share icon
Întrebare

Ce sunt spiritele familiare?

Răspuns


Cuvântul familiar vine din latinescul familiaris, care înseamnă „slujitor casnic" și intenționează să comunice ideea că vrăjitorii au spirite în slujba lor, gata să le asculte comenzile. Aceia care încearcă să contacteze morții, chiar și în zilele noastre, de obicei au un fel de spirit călăuzitor care comunică cu ei. Acestea sunt spiritele familiare.

Leviticul 19.31, 20.6, 27 și Deuteronomul 18.9-14 face referire la „mediumuri și la spirite familiare" și interzic orice implicare împreună cu ei, pentru că sunt o urâciune înaintea Domnului. Un medium este o persoană care acționează ca o legătură, ca, după cum se crede, să contacteze sau să comunice cu morții din partea celor vii. În realitate, mediumurile contactează demoni care îi conving că sunt „spirite familiare" care sunt demne de crezare și de încredere. Practicile asociate cu mediumurile și cu spiritele familiare au fost interzise în Israel și pedeapsa pentru practicarea acestor lucruri era moartea.

Spiritele familiare și spiritele călăuzitoare se află sub controlul stăpânului lor, Satan. Ele îi influențează pe oameni să răspândească minciuni și înșelăciune, ca să se opună Împărăției lui Dumnezeu. Să te deschizi cu bună știință pentru lucrarea demonilor este un lucru rău: „Să nu fie la tine nimeni care să-și treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meșteșugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morți. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului." (Deuteronomul 18.10-12a)

Unele căi prin care demonii sau „spiritele familiare" pot obține intrare în viața unei persoane sunt prezicerea, meditația transcedentală, vizualizările, necromanția, vrăjitoria, drogurile, alcoolul. Toate acestea sunt activități pe care credincioșii sunt îndemnați să le evite. În schimb, trebuie să fim plini de Duhul Sfânt, de dragoste, de bucurie și de plinătatea vieții care vine din Isus Cristos. Trebuie, de asemenea, să veghem, „căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești" (Efeseni 6.12).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce sunt spiritele familiare?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries