settings icon
share icon
Întrebare

În ce feluri pot sluji în biserică?

Răspuns


Potrivit Bibliei, fiecărui creștin i-a fost dat cel puțin un dar spiritual pe care să îl folosească în slujba Trupului lui Cristos. „Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu, pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Cristos, ale căruia sunt slava și puterea în vecii vecilor! Amin." (1 Petru 4.10-11, compară cu Efeseni 4.11-16) Așadar, un pas important pentru determinarea felului în care putem sluji cel mai bine în biserică este să descoperim care sunt darurile nostre spirituale. Bineînțeles, nu trebuie să știm care e darul nostru înainte de a începe să ne implicăm în biserică. În realitate, adesea ne descoperim darurile în procesul slujirii. Darurile spirituale sunt enumerate în Romani 12.6-8 și 1 Corinteni 12.4-11, 28.

Există o deosebire între Trupul universal al lui Cristos (1 Corinteni 12.12-13) și biserica locală la care merg creștinii pentru închinare corporativă (Evrei 10.25). Însă nu există deosebire în felul în care creștini trebuie să-și folosească darurile spirituale, pentru că slujirea lui Dumnezeu este o treabă de douăzeci și patru de ore, nu doar o afacere de duminica. Toți creștinii de pretutindeni trebuie să-L slujească pe Dumnezeu în biserica lor locală și să caute ocazii de a sluji în afara zidurilor unei biserici (2 Corinteni 9.12-13). Poate fi dificil să descoperi ce dar(uri) spirituale ți-a repartizat Dumnezeu, dar e mai bine să slujești undeva decât niciunde (Romani 12.11). Adesea, descoperirea darurilor devine mai clară în acțiune – pe măsură ce slujim în diferite slujbe, descoperim la ce suntem buni și pentru ce avem inimă (1 Cronici 28.9).

Întotdeauna există mai multe nevoi decât lucrători doritori; acest lucru a fost adevărat în zilele lui Cristos și e încă valabil și în ziua de azi (Matei 9.370. Nu e niciodată o problemă de a găsi o nevoie într-o biserică locală. De la evanghelizarea comunității (la care toți creștinii sunt chemați, Fapte 1.8) la curățarea băilor, există întotdeauna o mulțime de lucru de făcut. E bine să întrebi conducerea bisericii despre nevoile din biserică. Poartă o discuție cu pastorul și prezbiterii cu privire la slujbele care sunt deschise și la felul în care pot sau nu să fie potrivite pentru tine.

Iată câteva exemple de poziții de slujire în congregații:
• Învățători de Școală duminicală și de studiu biblic (odată verificați)
• Conducători pentru copii și tineri
• Administratori
• Secretari
• Portari și lucrători de mentenanță pentru îngrijirea clădirii și a terenurilor
• Asiguratori de transport pentru copii sau alte persoane care nu pot conduce
• Lucrători evangheliști
• Ușieri și persoane de întâmpinare
• Membri în cor și soliști
• Muzicieni
• Directori cu muzica, lideri de cântări etc.
• Tehnicieni audio și video
• Administratori de website și coordonatori de medii sociale
• Economiști și contabili
• Lucrători la bucătărie
• Lucrători la sala copiilor mici

Fiecare membru al fiecărei biserici trebuie să slujească într-un fel și fiecare slujitor al Domnului trebuie să-și amintească faptul că trebuie mai mult decât să-i slujești pe alții; trebuie să-i iubești: „Slujiți-vă unii altora în dragoste." (Galateni 5.13) Slujirea bisericii poate îmbrăca diverse forme: stat cu copiii pentru a-i oferi unui cuplu tânăr o seară liberă, prepararea unei mâncări pentru o familie lovită de boală, vizitarea unei văduve în vârstă, legată de casă, sau pur și simplu luarea telefonului pentru a-i spune cuiva: „M-am gândit la tine azi." Creștinii pot deveni ocupați cu sarcini de slujire ca cele enumerate mai sus, dar înfăptuirea neîntreruptă, fără dragoste, este fără sens (1 Corinteni 13.1-3). Când Îl slujim pe Dumnezeu și îi slujim pe alții, să facem acest lucru într-un duh de umilință și dragoste frățească (Filipeni 2.1-4).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

În ce feluri pot sluji în biserică?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries