settings icon
share icon
Întrebare

Este siguranţa mântuirii biblică?

Răspuns


Când oamenii vin să Îl cunoască şi să Îl accepte pe Hristos ca Mântuitor personal, ei intră într-o relaţie cu Dumnezeu care le garantează mântuirea lor pentru veşnicie. Iuda 24 declară: "Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere, şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale." Puterea lui Dumnezeu este în măsură să îl ferească pe credincios de cădere. El este Cel de care depinde, şi nu noi, ca să ne prezinte înaintea glorioasei Sale prezenţe. Siguranţa mântuirii noastre este rezultatul faptului că Dumnezeu ne ţine, şi nu al faptului că noi ne-am păstra propria mântuire.

Domnul Iisus Hristos a proclamat: "Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea. Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decât toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu" (Ioan 10:28-29). Atât Iisus cât şi Tatăl ne-au prins strâns în mâinile lor. Cine ar putea să ne separe din mâna Tatălui şi a Fiului?

Efeseni 4:30 ne spune că credincioşii sunt "pecetluiţi pentru ziua răscumpărării". Dacă credincioşii nu ar avea siguranţa mântuirii, pecetluirea nu ar putea fi păstrată pentru ziua răscumpărării, ci numai până la ziua păcatului, a apostaziei şi a absenţei credinţei. Ioan 3:15-16 arată că oricine crede în Iisus Hristos va “avea viaţa veşnică”. Dacă unei persoane i s-a promis viaţa veşnică, însă după aceea i se ia înapoi, înseamnă că încă de la început nu era vorba despre ceva “veşnic”. Dacă siguranţa mântuirii pentru veşnicie nu este adevărată, promisiunile din Biblie în ce priveşte viaţa veşnică ar fi eronate.

Cel mai puternic argument în ceea ce priveşte siguranţa mântuirii se găseşte în Romani 8:38-39: "Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru." Siguranţa mântuirii pentru eternitate este bazată pe dragostea lui Dumnezeu pentru aceia pe care El i-a răscumpărat. Siguranţa mântuirii noastre este plătită de Hristos, promisă de Tatăl şi pecetluită de Duhul Sfânt.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este siguranţa mântuirii biblică?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries